Dassault Systèmes: sterk derde kwartaal

29 oktober 2021

Dassault Systèmes heeft met zijn 3DEXPERIENCE-platform een groei van de omzet over het derde kwartaal van 2021 gerealiseerd van 12% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2020. De omzet kwam uit op bijna 1,16 miljard euro (IFRS en Non-IFRS in constante valuta). Met name de gestegen verkoop van 3DEXPERIENCE-software droeg daar met een groei van 18% tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar in belangrijke mate aan bij.

Volgens Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, heeft de groei te maken met de stijgende vraag naar oplossingen die een duurzamere operatie ondersteunen. “VR-technologie en duurzaamheid zijn voor elkaar gemaakt. Al in de begindagen werd het gebruikt voor prototyping. Organisaties konden zo dingen meteen goed doen en daarbij materialen en hulpbronnen besparen, kennis en knowhow kapitaliseren en de milieu-footprint verkleinen. De 3DEXPERIENCE-oplossingen maken met hun multidisciplinaire en inclusieve benadering duurzame innovatie in de maakindustrie, gezondheidszorg en de bouw- en infrastructuurmarkt mogelijk.”

“In het licht van de COP26-uitdagingen is het 3DEXPERIENCE-platform met zijn op wetenschap gebaseerde virtual twin-ervaring een ongeëvenaarde katalysator voor het rationaliseren van de ecologische impact van de bedrijfsvoering. Uiteindelijk kunnen we hiermee een duurzamere economie realiseren. Door het ervaren van een virtual twin kunnen we producten met de natuur en het leven harmoniseren, wat de missie is van Dassault Systèmes.”

“Eerder deze maand trok onze MEDIDATA NEXT-conferentie een recordaantal bezoekers. We deelden belangrijke technologische ontwikkelingen die onze klanten in de voorhoede zullen blijven plaatsen van, onder andere, gedecentraliseerde klinische studies, gepersonaliseerde therapieën, en naadloze connectiviteit tussen patiënten, onderzoekers en sponsors. We zijn ervan overtuigd dat we in de gezondheidszorg een renaissance meemaken. Samen hebben we een belangrijke kans om een positieve impact te maken voor patiënten en een betekenisvolle verandering teweeg te brengen in deze sector.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This