Red Hat brengt Ansible Automation Platform 2 uit voor vlotte automatisering van hybride cloud

29 september 2021

Red Hat kondigt vandaag het Red Hat Ansible Automation Platform 2 aan als standaard voor de automatisering van de hybride cloud. Het platform is ontworpen om te voldoen aan de complexiteit van de hybride cloud en bevat nieuwe automatiseringsfeatures zodat de automatisering dieper in de applicatieontwikkeling kan worden toegepast. 

Volgens recent onderzoek van Red Hat en 451 Research zijn de grootste uitdagingen voor DevOps: weerstand tegen verandering overwinnen (35%), communicatie tussen teams die niet vaak samenwerken bevorderen (34%) en silo’s afbreken (33%). Naarmate de vraag naar een sterke samenwerking binnen de bedrijven steeds groter wordt, groeit ook de nood aan beter gestandaardiseerde automatiseringstoepassingen voor de producten en IT-teams. 

Automatisering van de hybride cloud 

Ansible Automation Platform 2 is volledig herdacht voor de hybride cloud-native wereld. IT-teams kunnen voortaan gestandaardiseerd automatiseren op schaal op verschillende omgevingen en systemen. Dankzij de automation controller (vroeger de Ansible Tower) kunnen gebruikers gecontroleerd en consistent automatiseren, en die automatisering ook opschalen. Ook onregelmatigheden in de automatisering kunnen verminderd worden. 

Een andere feature binnen het Ansible Automation Platform is de automation mesh. Deze toevoeging maakt het mogelijk om gescheiden automatiseringscomponenten met elkaar te verbinden en geeft statuscontroles van de IT-omgevingen. Automation mesh is ontworpen om verbinding te maken met de netwerken over de verschillende omgevingen heen. Bedrijven kunnen zo makkelijker automatiseren, zonder compromissen te sluiten over veiligheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. 

Voor de (niet-)ontwikkelaars 

Nu automatisering wordt toegepast over de hele hybride cloud heen, zijn de tools die gebruikt worden niet meer voorbehouden aan de specialisten. Zowel ontwikkelaars als IT-operations moeten nu automatiseerders worden. Hiervoor is echter technologie nodig die makkelijk draagbaar, flexibel en schaalbaar is. Met Ansible Automation Platform 2 kan iedereen automatiseren. De samenwerkings- en ontwikkelingstools maken het mogelijk naadloos te ontwikkelen, testen, verspreiden en beheren. 

Ansible Automation Platform 2 introduceert het concept van automation execution environments (vroeger Ansible Engine) met automatiseringsruimtes die makkelijk kunnen worden gerepliceerd binnen de organisatie. Teams kunnen zo niet alleen makkelijker en sneller schalen, maar ook vat krijgen op de operationele overhead en de complexiteit die gepaard gaat met het onderhoud van een automatiseringsplatform in de hybride cloud. 

Een andere feature is de automation content navigator die teams helpt sneller te bevestigen dat de automatiseringscontent goed werkt, ook binnen de grootste omgevingen. Zo kunnen de automatiseerders operationele consistentie behouden over hun systemen heen, van de workstations tot de productieplatformen. 

Integratie met Red Hat portfolio

Het nieuwe Ansible Automation Platform wordt geïntegreerd met Red Hat OpenShift dankzij de Red Hat Ansible Automation Platform Operator. Automatiseringsclusters kunnen zo makkelijker uitgerold worden in de cloud, en data- en platformupgrades kunnen naadloos beheerd en gemigreerd worden. 

Red Hat is expert in automatisering met Ansible. Met Red Hat Insights kan automatisering optimaal worden ingezet in de hybride cloud. De dienst bevat de vroegere Automation Analytics features en voegt er een paar aan toe:

  • Advisor: analyseert automatiseringscontrollers aan de hand van een set aanbevelingen gebaseerd op Red Hats ervaring in beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en beveiliging.
  • Drift: creëert een automatiseringscontroller baseline die consistentie bevordert en issues sneller identificeert op basis van data-analyse. 
  • Policies: laat bedrijven toe om interne beleidsregels te creëren die probleemscenario’s kunnen identificeren en verwijderen.

Ansible Automation Platform 2 Early Access is nu beschikbaar voor alle klanten. Ansible Automation Platform 2.1 zal breed beschikbaar zijn in november 2021. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This