OnLogic lanceert nieuwe compacte rugged computers voor IoT en edge computing

24 september 2021

OnLogic, fabrikant van industriële en robuuste computerhardwareoplossingen, maakt bekend dat de nieuwe Karbon 400 Serie computers beschikbaar zijn. De twee nieuwe fanless, robuuste computers zijn gebaseerd op Intel Atom x6000E Serie processors, eerder bekend als ‘Elkhart Lake-. De Karbon 400 Serie zijn zeer aanpasbare, fanless computers. Speciaal ontworpen voor industrie 4.0, edge computing en industriële IoT-toepassingen.

“In onze tests geven deze nieuwste generatie Intel processors onze Karbon 400 serie dubbel de prestaties van de vorige generatie,” aldus Maxx Garrison, OnLogic Rugged Line Product Manager. “Klanten hebben twee opties – de compacte Karbon 410 met standaard IO en uitbreidingsmogelijkheden, en de Karbon 430 met extra uitbreidingsopties voor complexe IoT-toepassingen. Ieder project is anders dus we hebben vooruit gepland door de Karbon 400 klaar te maken voor 5G integratie wanneer dit een meer voorkomende optie is. We hebben ook gezorgd dat de systemen klaar zijn voor verschillende AI accelerators. Deze worden steeds waardevoller in machine learning toepassingen.”

De Karbon 400 serie heeft twee modellen. De Karbon 410 en Karbon 430 kunnen geconfigureerd worden met de Dual-Core Intel Atom X6211E of de Quad-Core Intel Atom X6425E CPU. Deze toonde een verdubbeling in prestaties tijdens onze benchmarks. Dankzij de ingebouwde modulariteit kunnen gebruikers kiezen voor de connectiviteit en mogelijkheden die ze nodig hebben voor hun specifieke toepassing. De Karbon 400 is ontworpen om te presteren in de meest uitdagende omgevingen. 

Features en specificaties zijn onder andere:

  • Dual-Core Atom x6211E of Quad-Core Atom x6425E CPU
  • Tot 32 GB aan DDR4 3200 geheugen
  • 2 USB 3.2 & 2 USB 2.0 poorten
  • 2 LAN met optionele PoE+
  • DisplayPort
  • Externe SIM Slot
  • 4G LTE
  • Optionele features: 2 COM en GPIO

De Karbon 430 heeft twee extra M.2 2280 uitbreiding slots voor extra opslag, draadloze connectiviteit of I/O. De Karbon 430 heeft ook een extra SIM-kaart slot voor mobiele connectiviteit met meerdere providers.

Behalve een NRTL Safety listing en CB scheme, is de Karbon 400 serie ook getest voor EMC (Elektromagnetische Compatibiliteit) naar EN 60601-1 medische, EN 50121 spoorweg, EN 55032/35, automobiele E-mark, en EN 60945 maritieme standaarden. De Karbon 400 serie is vanaf het begin ontworpen voor betrouwbaarheid, met 15kV ESD bescherming, 30A/m magnetische immuniteit en RF immuniteit tot 30V/m. De systemen hebben ook tests gehaald voor IEC en MIL-STD-810 schok en vibratie standaarden.

“We hebben de Karbon 400 aan enkele van de meest extreme EMC tests onderworpen, en hij presteerde uitstekend in iedere stap,” aldus Rodney Hill, OnLogic Senior Regulatory Compliance & Customized Solutions Engineer. “Deze specifieke testreeks was samengesteld op basis van de extreme installatielocaties en projecteisen die moderne IoT projecten vragen van de hardware. De gemiddelde computer is simpelweg niet gemaakt voor deze soort omgevingen, dit maakt de Karbon 400 zo speciaal.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This