TeRoCo wil een databot voor elke kmo

21 september 2021

Belgische databotpionier TeRoCo lanceert als eerste in ons land een starterspakket voor databots op maat van kmo’s. Met een laagdrempelige instapmodule wil het Herentalse bedrijf zo veel mogelijk kleinere en middelgrote ondernemingen ondersteunen om zelf bedrijfsprocessen te gaan automatiseren binnen human resources en finance-afdelingen.

Robotic process automation (RPA) won de voorbije jaren aan belang binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, maakbedrijven en logistiek. Het is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt om binnen een organisatie databots te introduceren die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van repetitief, administratief werk zoals de facturatie of klantenregistratie. En dat zonder programmeerkennis of ingrepen op de bestaande systemen. Nu de prijzen van databotleveranciers dalen en toegankelijker worden voor kleinere bedrijven, innoveert TeRoCo als databotpionier en -promotor opnieuw. 

“De prijs die je betaalt voor de licentie van software, verschilt nu niet meer zo veel van de kostprijs van een opleiding”, merkt medeoprichter van TeRoCo Pascal Kemps. “Bedrijven die met Windows werken, hebben vaak al voldoende aan de bestaande Microsoft Office 365-licenties om heel wat repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren. Die licenties bevatten immers Power Automate, de RPA-tool van Microsoft. Dankzij die RPA-technologie  krijgen werknemers tijd vrij om zich bezig te houden met taken die meer voldoening geven.”

Rendabel verhaal

Grote bedrijven zetten al langer in op RPA maar nu de technologie betaalbaarder wordt, kunnen ook kleinschalige ondernemingen op een rendabele manier instappen in het RPA-verhaal. Om kmo’s te helpen bij de implementatie en hen de nodige kennis te bieden om op lange termijn met databots te werken, lanceert TeRoCo een starterspakket op maat van kmo’s. Als onderdeel van het starterspakket krijgen deelnemers twee dagen lang een basisopleiding, afgestemd op de onderneming in kwestie. Daarna volgen nog vier halve dagen bijkomende praktijkgerichte ondersteuning, gericht op het takenpakket van de deelnemers. Kleinere bedrijven kunnen op die manier voor nog geen vierduizend euro aan de slag met RPA-technologie. 

“We leren mensen de basis van Power Automate aan en hoe je een databot taken aanleert”, legt Pascal Kemps uit. Hij vergelijkt het met een rijopleiding. “Je kan nog niet met een vrachtwagen, boot of vliegtuig overweg, maar je kan wel de baan op met een wagen. Maar dat kan op termijn wel, want we leren mensen om op een snelle en duurzame manier bots te bouwen die op termijn ook opschaalbaar zijn.”

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Het voordeel van Power Automate is dat het breed verspreid is onder Windows-gebruikers. Daarnaast is het platform gebruiksvriendelijk en toepasbaar binnen algemene bedrijfsafdelingen zoals human resources en finance. “Verschillende bots kunnen naast elkaar ingezet worden en wie zich verder verdiept in de materie, kan op de reeds gebouwde bots verderwerken”, garandeert Pascal.

De opleiding kan zowel fysiek als vanop afstand gevolgd worden en wordt gegeven door een TeRoCo-ontwikkelaar. Wie met Power Automate aan de slag kan, betaalt voor het hele traject 3.200 euro exclusief btw. Organisaties waarvoor PA niet de geschikte oplossing is, kunnen we helpen met een geavanceerder pakket zoals UIPath.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This