PeopleWare-developers ontwikkelen betere conditie via Ready2Improve-project

14 september 2021

Belgische softwareontwikkelaar PeopleWare liet z’n developers de voorbije zomer ook hun fysieke capaciteiten ontwikkelen. Via het ‘Ready2Improve’-programma kregen medewerkers een trainingsschema op maat. Met dat initiatief wil PeopleWare de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers ondersteunen en versterken. Wie op het einde van de zomer het meeste persoonlijke vooruitgang boekte, werd beloond met een beker.

Ready2Improve is een Belgisch coachingsbedrijf dat bedrijven helpt om als groep de fysieke gezondheid op te krikken. Op basis van de huidige conditie wordt er voor elke deelnemer een persoonlijk trainingsschema opgesteld rekening houdend met de individuele doelstellingen.

Roze Mars

Softwareontwikkelaar PeopleWare zette de stap naar Ready2Improve na enkele deelnames aan De Roze Mars van Pink Ribbon, voor wie PeopleWare vorig jaar het softwareplatform ontwikkelde. “Onze deelname aan De Roze Mars zorgde voor een enorm positieve, sportieve vibe bij de medewerkers”, herinnert Niels Bartholomeus, account manager bij PeopleWare zich. “Na afloop van de actie daalde het enthousiasme maar vooral de motivatie om te blijven bewegen. Versterkt door de impact van de coronapandemie en thuiswerk, merkten we dat de sportieve dynamiek opnieuw aangewakkerd moest worden. We gingen in zee met Ready2Improve om ons te helpen met het verbeteren van de fysieke en de mentale gezondheid van onze medewerkers.”

Meten is weten

Bij de start van het traject werd een meetmoment georganiseerd. Naast het gewicht en vetpercentage werd ook de fysieke conditie getest tijdens een inspanningstest. Op basis van die resultaten kregen alle deelnemers een trainingsschema met daarin de wekelijkse beweegmomenten. PeopleWare investeerde ook in credits die de deelnemers konden gebruiken om sessies te volgen rond verschillende thema’s zoals voeding- en slaapadvies, mentale gezondheid of stoppen met roken.

Op het einde van het traject vond opnieuw een meetmoment plaats waarbij de resultaten vergeleken werden met de startcijfers. In totaal namen 35 werknemers van PeopleWare deel aan het Ready2Improve-traject, goed voor zo’n 60% van het personeelsbestand. Na twaalf weken steeg de algemene conditie met 16%, de sportconditie met 38%, de vitaliteit met 15% en de welzijnsscore 25%. In totaal werd 12.225 kilometer gewandeld, goed voor de afstand Lier – Vietnam. David Van Keer boekte het beste persoonlijke resultaat.

“Iedereen heeft gigantische stappen voorwaarts gezet qua mentale en fysieke gezondheid. We hebben een momentum gecreëerd bij onze software developers, die van nature uit veel tijd zittend aan hun bureau doorbrengen. Hun levensstijl is verbeterd. Ze eten bewuster, bewegen meer en daardoor voelen ze zich gewoon beter”, merkt Niels.

“We hebben een momentum gecreëerd bij onze software developers, die van nature uit veel tijd zittend aan hun bureau doorbrengen. Hun levensstijl is verbeterd”, zegt Niels Bartholomeus, account manager PeopleWare.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This