Visma trekt nieuwe investeerders aan

10 september 2021

Visma, leverancier van bedrijfskritische software aan Europese bedrijven en overheden, breidt zijn aandeelhoudersbestand uit via een secundaire verkoop aan de institutionele beleggers Aeternum Capital, Overheidspensioenfonds Noorwegen (Folketrygdfondet), Vind en GIC. De aandeelhouders waarderen Visma op 16 miljard euro en staan achter de uitbreidingsplannen van Visma in Europa.

Na afloop van de transactie behoudt Hg, wereldwijde investeerder in softwarebedrijven en dienstverleners, een meerderheidsbelang in Visma. Ook investeerders GIC, ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus en het management van Visma blijven aandeelhouder.

De kernstrategie van Visma, namelijk de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van innovatieve cloudsoftware en -dienstverlening, blijft ongewijzigd. Dankzij deze strategie groeide het Noorse bedrijf uit tot een van de grote Europese leveranciers van bedrijfskritische software voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen en de publieke sector.

Visma realiseert al twintig jaar een constante omzetgroei door zich te concentreren op de ontwikkeling van cloudoplossingen van wereldklasse. Die helpen klanten hun efficiëntie en concurrentievermogen te verbeteren door complexe processen te vereenvoudigen en te digitaliseren.

John Reynders, Area Director Visma Benelux: “Dankzij onze toegewijde en getalenteerde werknemers met hun ondernemersmentaliteit en lokale expertise hebben we onze positie in Europa, waaronder in Nederland en België, bereikt. Visma krijgt al een tijdje ondersteuning van goed geïnformeerde investeerders die zeer waardevol waren voor onze groei. Wij heten de nieuwe investeerders van harte welkom en danken hen voor het vertrouwen in onze strategie en de verdere ontwikkeling van onze cloudtechnologie van wereldklasse.”

Reynders ziet een mooie toekomst van Visma voor zich nu steeds meer bedrijven en overheden de waarde inzien van cloud-oplossingen als ondersteuning bij hun bedrijfsprocessen. “Visma bevindt zich in een unieke positie om deze groei te bevorderen, dankzij onze fantastische werknemers, internationale aanwezigheid, een breed netwerk en steeds grotere steun van topinvesteerders.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This