Paessler introduceert IoT-oplossing voor efficiënt en duurzaam gebouwbeheer

9 september 2021

Paessler AG, leverancier van monitoringsoftware voor complexe IT- en IoT-omgevingen, maakt de beschikbaarheid bekend van Paessler Building Monitor. Deze software-as-a-service (SaaS)-oplossing voor eigenaars en beheerders van gebouwen biedt 24/7 digitale monitoring van de omgevingscondities binnen panden.

De software maakt gebruik van gebouwgegevens die met LPWAN-technologie worden vastgelegd. Binnen de gebouwen worden draadloze IoT-sensoren geïnstalleerd die meetwaarden aan Paessler Building Monitor aanleveren, zodat beheerders de omgevingscondities kunnen bewaken. Dit maakt een einde aan tijdrovende bezoeken op locatie voor de verzameling van informatie. Paessler Building Monitor presenteert alle gegevens via een intuïtief dashboard en zet de verzamelde data om in waardevolle informatie voor de gebruiker.

Digitale transformatie van gebouwen

Met Paessler Building Monitor kunnen gebouwbeheerders gevaren als gaslekken, brand en schimmelvorming snel detecteren en verhelpen. Dit draagt bij aan forse kostenbesparingen en voorkomt waardeverlies van het vastgoed. Daarnaast maakt gebouw-monitoring het makkelijker om kosten te besparen en te optimaliseren door verbeterd energieverbruik.  Bedrijfsgebouwen dragen momenteel direct en indirect bij aan een derde van alle wereldwijde CO2-uitstoot. Exploitanten van bedrijfspanden doen een beroep op digitalisering met het oog op de steeds sterkere regulering van de vastgoedmarkt en om tijd en geld te besparen.

Paessler Building Monitor kenmerkt zich door een eenvoudige installatie en gebruik. De oplossing vereist geen programmeerkennis. Een intuïtieve wizard verbindt alle IoT-apparaten binnen het gebouw met de monitoringsoftware. Beheerders kunnen dankzij kant-en-klare templates voor specifieke toepassingen direct aan de slag met monitoren. De software biedt daarnaast een alarmfunctie die gebruikers automatisch op de hoogte stelt als een drempelwaarde voor een bepaalde omgevingsconditie wordt overschreden. Alle verzamelde monitoringdata kan voor nadere analyse worden geëxporteerd.

Helmut Binder, de CEO van Paessler: “Paessler Building Monitor vertegenwoordigt een heuse mijlpaal. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die zich bezighoudt met gebouwbeheer. De software verzamelt continu relevante data. Inzicht in de resultaten maakt het mogelijk om het energieverbruik sterk terug te dringen en voor duurzame kostenbesparingen te zorgen.” Paessler Building Monitor helpt daarnaast met het waarborgen van overeenstemming met overheidsnormen zoals de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EDD). Beheerders van gebouwen kunnen in sommige gevallen ook de verzekeringspremies verlagen en de waarde van panden verhogen.

Resellers gezocht

Resellers van Paessler kunnen met Paessler Building Monitor een oplossing op maat bieden, zodat gebouwbeheerders snel aan de slag kunnen met hun digitale transformatie. Steven Feurer, de CTO van Paessler, licht toe: “Paessler Building Monitor is het resultaat van onze decennialange monitorervaring en laat zien dat wij bedrijven actief helpen om duurzamer te werken. We zijn daarom op zoek naar partners die ons kunnen helpen met het realiseren van deze duurzaamheidsdoelstelling en de ontwikkeling van een robuust ecosysteem rond ons nieuwe cloud-native platform. Dit zijn niet alleen leveranciers van netwerktechnologie, maar ook systeemintegrators en resellers van hardwareoplossingen”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This