Franse startup Dataiku haalt 400 miljoen dollar op om ‘Everyday AI’ mogelijk te maken

31 augustus 2021

Het Franse Dataiku, een AI-platform, heeft een kapitaalinjectie van 400 miljoen dollar opgehaald in een Series E-investeringsronde onder leiding van Tiger Global, en met deelname van verschillende bestaande investeerders, waaronder ICONIQ GrowthCapitalGFirstMark CapitalBattery VenturesSnowflake Ventures en Dawn Capital.

Ook hebben nieuwe  investeerders zich aangesloten waaronder Insight PartnersEurazeoLightrock en Datadog CEO Olivier Pomel. Dit kapitaal, dat de waardering van het bedrijf op 4,6 miljard dollar brengt, ondersteunt de missie van Dataiku om het gebruik van data te organiseren en zo uitzonderlijke bedrijfsresultaten te behalen. 

Dataiku, opgericht in 2013, stelt meer dan 450 bedrijven wereldwijd in staat om één end-to-end platform te gebruiken voor het ontwerpen, implementeren en beheren van AI- en analytics-toepassingen. Dataiku gelooft dat elk bedrijf succesvol kan zijn met ‘Everyday AI’. Dataiku levert vooraf gebouwde componenten en zorgt waar mogelijk voor automatisering om processen te stroomlijnen. Bovendien faciliteert het bedrijf consistente beheer- en governance-opties voor verschillende teams en projecten om transparante, repeterende en schaalbare AI-analyseprogramma’s mogelijk te maken.  

“Organisaties die Dataiku gebruiken, maken hun mensen beter – ongeacht of ze technisch geschoold zijn en in code werken of aan de zakelijke kant bijdragen met low- of no-code. Hierdoor zijn ze in staat om dagelijks betere beslissingen te nemen aan de hand van data”, zei Florian Douetteau, mede-oprichter en CEO van Dataiku. “Deze financieringsronde is een bewijs dat ‘Everyday AI’ de toekomst is en we zijn blij dat we nog veel meer bedrijven kunnen helpen de voordelen van AI te realiseren.” 

“We zien dat het uitvoeren van een AI-strategie, waarbij data een onderdeel is van de dagelijkse bedrijfsvoering, grote impact kan hebben op organisaties in alle sectoren en van alle bedrijfsgroottes. Dataiku is goed gepositioneerd om grote bedrijven te blijven helpen bij het waarmaken van dit potentieel door zowel de kracht van de technologie als het team”, zegt John Curtius, Partner bij Tiger Global. “We zijn verheugd om met onze voortdurende investeringen deel uit te maken van hun missie om data en AI te systematiseren.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This