Fortinet en Dragos breiden samenwerking uit om krachtigere beveiliging naar OT-omgevingen te brengen

31 augustus 2021

Fortinet maakt vandaag bekend dat zijn FortiGate de eerste firewall is die integratie biedt met het Dragos Platform. Daarmee worden de voordelen van het Security Fabric-platform van Fortinet en de speciaal door Fortinet ontwikkelde secure processing units (SPU’s) uitgebreid naar OT-omgevingen. De integratie van de next-generation firewall FortiGate met het Dragos Platform levert een geïntegreerde en robuuste security-oplossing op die eigenaars van industriële omgevingen een optimaal overzicht biedt op hun operationele technologie. Dat wordt gecombineerd met beheer van kwetsbaarheden en bedreigingsdetectie.

Organisaties hebben moeite met het vinden van de juiste technologieën voor de optimale beveiliging van hun IT- en OT-omgevingen en het ontwikkelen van effectieve security-workflows op basis van technologische integraties. De nfgw FortiGate van Fortinet biedt een oplossing voor die problemen door integratie te bieden met het Dragos Platform. Alle OT-specifieke bedreigingen die door het Dragos Platform worden gedetecteerd, kunnen direct door de FortiGate worden geblokkeerd. De integratie maakt een einde aan de onderhoudslast en technical debt van organisaties en maakt het mogelijk om de beveiliging van het aanvalsoppervlak sterker te automatiseren. Organisaties kunnen met die twee brancheleidende systemen die automatisch met elkaar communiceren tijd besparen, fouten als gevolg van handmatige gegevensinvoer minimaliseren en profiteren van naadloze beveiliging.

De integratie van FortiGate vormt een aanvulling op de bestaande integratie tussen het Dragos Platform en FortiSIEM. Gebruikers van Dragos kunnen hiermee sneller toegang krijgen tot telemetriedata ten behoeve van gegevensanalyse en de incidentrespons eenvoudiger automatiseren. Bedrijven kunnen hun FortiGate-implementaties daarnaast efficiënter beheren.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet, zegt: “De kersverse integratie van onze brancheleidende next-generation firewall FortiGate met het brancheleidende Dragos Platform maakt het eenvoudiger voor organisaties om hun wereldwijde OT-omgevingen veilig te houden met geavanceerde security-functionaliteit.”

Voordelen van de integratie tussen FortiGate en Dragos 

Gebruikers van het Dragos Platform profiteren op de volgende manieren van de integratie met de brancheleidende next-generation firewall FortiGate

  • Security-drive networking: Fortinet is de enige leverancier die in staat is om te zorgen voor een hechte integratie van de beste netwerk- en security-oplossingen in hun soort. Dat verbetert het overzicht op de bedrijfsbrede beveiliging.
  • Speciaal door Fortinet ontwikkelde SPU’s: Snelheid is van cruciaal belang voor de detectie en preventie van cyberbedreigingen. Dat vraagt om de inzet van een next-generation firewall als de FortiGate, die van kracht wordt voorzien door de speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units NP7 en CP9. De FortiGate ontsleutelt het HTTP-verkeer om ervoor te zorgen dat hackers die toegang hebben gekregen tot het netwerk geen verbinding kunnen maken met een extern command & control center of malware kunnen downloaden.
  • Security-services van FortiGuard: Die services combineren gecoördineerde incidentrespons met contextuele informatie, iets wat van cruciaal belang is voor het doorbreken van aanvalsketens. De door AI en machine learning ondersteunde indringerpreventie- en antimalware-diensten van Fortinet, content disarm and reconstruct (CDR)-technologie, virus outbreak service (VOS) en integraties met de Fortinet WAF voorkomen cyberaanvallen die misbruik maken van API’s.

Het Open Fabric-ecosysteem van Fortinet

Dragos is als deelnemer aan de Fabric-Ready Technology Alliance Partner Program in staat om integratie met de Fortinet Security Fabric bieden. Dat programma brengt technologiepartners in alle delen van de wereld samen en biedt hen toegang tot informatie en tools die het integratieproces vereenvoudigen. Fortinet werkt samen met partners als Dragos om integrale security-oplossingen af te leveren die gebruikmaken van de brancheleidende Security Fabric van Fortinet.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This