Signicat neemt Litouwse ondertekenspecialist Dokobit over

30 augustus 2021

Identityexpert Signicat kondigt de overname aan van Dokobit, een Litouws bedrijf gespecialiseerd in digitale ondertekening. Dokobit is op dit gebied marktleider in de Baltische staten en IJsland. Net als Signicat is het een Qualified Trust Service Provider (QTSP), opgenomen in de EU Trust List. Deze certificering biedt het hoogste niveau van zekerheid over elektronische handtekeningen.

Signicat behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Europa, zo blijkt uit een ranglijst van de Financial Times. De omzet steeg van 24 miljoen euro in 2019 naar 42 miljoen in 2020. Signicat nam eerder dit jaar al twee bedrijven over: het Noorse Encap Security en het Spaanse ElectronicIDentification (eID). Met de overname van het Litouwse Dokobit, opgericht in 2008, verstevigt het bedrijf zijn leidende positie op de Europese RegTech-markt verder.

de overname kan Signicat zijn klanten een nog completer pakket aan oplossingen bieden voor de gehele levenscyclus van digitaal ondertekende documenten. Dokobit levert een breed scala aan oplossingen voor onder meer digitale ondertekening en authenticatie. Het is een eIDAS-gecertificeerde QTSP voor digitale handtekeningen en validatie van elektronische zegels.

Samen Europa veroveren

“Dokobit en Signicat zijn een uitstekende match, zowel qua organisatiecultuur als qua zakelijke doelstellingen en technologie”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “Met Dokobit kunnen we een snel groeiend en veelbelovend deel van de Europese markt voor digitale ondertekening aanboren. Daarnaast versterken we ons bedrijf met exceptionele talenten en technologieën. Zo zetten we een belangrijke stap in de constante ontwikkeling van onze waardepropositie voor Europese klanten.”

“Om competitief te blijven in deze snel groeiende markt is het essentieel om snel te handelen”, aldus Gintas Balčiūnas, CEO van Dokobit. “Een korte time-to-market is een van de belangrijkste factoren voor zakelijk succes en het binnenhalen van nieuwe klanten. Ons doel is altijd geweest om Europa te veroveren. Samen met Signicat gaat dat veel sneller. Door gebruik te maken van Signicat’s tools voor elektronische identificatie kunnen wij ons focussen op innovatie en de ontwikkeling van oplossingen voor elektronische ondertekening.”

Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This