D-Link introduceert snelle wireless bridges met bereik tot 20 km

27 augustus 2021

D-Link komt met twee toevoegingen aan zijn portfolio van netwerkoplossingen. De nieuwe 5 km Long Range Wireless AC Bridge (DAP-3711) en 20 km Long Range Wireless AC Bridge (DAP-3712) zijn ontworpen om zeer flexibele, stabiele en snelle connectiviteit te bieden in voorheen onmogelijk bereikbare gebieden in zowel stedelijke als landelijke omgevingen.

De DAP-3711 en DAP-3712 zijn gebouwd met toonaangevende core-technologieën en speciaal ontworpen voor dekking over lange afstanden. De wireless bridges zijn uitgerust met high-gain 15 en 23 dBi directionele antennes. Deze zorgen voor een snelle, stabiele netwerkdekking die overeenkomt met een bekabelde verbinding, tot respectievelijk 5 km en 20 km afstand. Beide wireless bridges zijn dus ideaal voor het opzetten van videobewaking of draadloze toegang op afgelegen locaties, maar ook in steden en dorpen.

De DAP-3711 en DAP-3712 bieden overdrachtssnelheden tot 867 Mbps en zijn ontworpen met TDMA-technologie. Die filtert interferentie door een schema te maken voor het access point van de bridge en de client. Transmissies krijgen een tijdslot toegewezen, waardoor data collisions worden geëlimineerd en interferentie wordt verminderd om zo de efficiëntie van de zendtijd en overdrachtssnelheden te maximaliseren. Bovendien worden de nieuwe wireless bridges ook geleverd met ingebouwde 128-bits WPA(2)-personal en WPA(2)-enterprise draadloze codering om end-to-end beveiliging te ondersteunen.

Bestand tegen alle omstandigheden

De DAP-3711 en DAP-3712 zijn speciaal ontworpen voor outdoor toepassingen met robuuste, water- en stofdichte IP66-behuizingen en ingebouwde 8 kV overspanningsbeveiliging. Deze gecombineerde eigenschappen zorgen ervoor dat de DAP-3711 en DAP-3712 overal kunnen worden ingezet om een consistente netwerkverbinding te garanderen, in alle weersomstandigheden en onder zware omgevingscondities.

De nieuwe wireless bridges ondersteunen Power-over-Ethernet (PoE) en worden geleverd met een PoE-injector. Hierdoor kunnen de apparaten snel en moeiteloos worden geïnstalleerd zonder dat aparte stroomleidingen nodig zijn.

Belangrijkste kenmerken

  • Maakt het mogelijk om netwerken en apparaten met een afstand van maximaal 5 km en 20 km draadloos met elkaar te verbinden
  • High-gain directionele antennes zorgen voor een snelle, stabiele draadloze dekking over lange afstand
  • Hoge snelheden en consistente dekking die interferentie met TDMA-technologie uitfiltert
  • IP66-geclassificeerde waterbestendige en stofdichte behuizing maakt gebruik in zware outdoor omstandigheden mogelijk
  • Power over Ethernet zorgt voor een schonere installatie met stroom- en netwerkconnectiviteit via één kabel
  • 8 kV overspanningsbeveiliging beschermt het netwerk tegen onverwachte pieken, zoals blikseminslag
  • Razendsnelle 5 GHz draadloze AC-snelheden tot 867 Mbps
  • 128-bits Personal en Enterprise draadloze versleuteling voor een veiliger netwerk
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This