Rockwell Automation en Kezzler ontwikkelen cloudgebaseerde oplossing voor industriële traceerbaarheid

20 augustus 2021

Rockwell Automation, een van de belangrijkste aanbieders van oplossingen voor industriële automatisering en digitale transformatie ter wereld, heeft een samenwerking aangekondigd met Kezzler AS, dat een cloudgebaseerd platform voor productdigitalisering en -traceerbaarheid op de markt brengt.

Met de cloudgebaseerde supply chain oplossingen helpen ze fabrikanten het complete productieproces vast te leggen; van de inkoop van de grondstoffen tot en met de verkoop en zelfs verder. Het gecombineerde aanbod is ideaal voor klanten in de life sciences, de voedingsmiddelenindustrie en verpakte consumentengoederen, die aan strenge, wettelijke eisen op het gebied van traceerbaarheid moeten voldoen en die tegemoet willen komen aan de hoge verwachtingen van de consument met betrekking tot productkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. 

De expertise van Rockwell Automation op het gebied van supply chain management worden gecombineerd met de traceerbaarheidstechnologie van Kezzler om klanten te helpen leveranciers, productiebedrijven, logistieke dienstverleners en consumenten in één realtime-traceerbaarheidsplatform te verbinden. Kezzler’s cloudgebaseerde oplossing biedt flexibiliteit bij de integratie en een gemakkelijke toegang tot bestaande registratiesystemen die een breed scala aan technologieën omvatten; van blockchain-oplossingen tot traditionele databases. De twee bedrijven kunnen ook unieke identiteiten creëren die kunnen worden gebruikt om producten digitaal te identificeren en te volgen van productontwikkeling tot consumptie. Rockwell en Kezzler kunnen bijvoorbeeld de gegevens leveren die fabrikanten nodig hebben om de totale milieufoodprint per vervaardigd product te berekenen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld bewijsvoering of procesverbeteringen, maar ze kunnen via het product ook rechtstreeks met de consument worden gedeeld, zodat een bedrijf duurzaamheidsaspecten voor concurrentievoordeel kan gebruiken.

Zodra de onlangs aangekondigde overname van Plex Systems is afgerond, wil Rockwell Automation de cloudgebaseerde track-and-trace functies van Plex integreren met de end-to-end functies van Kezzler, waardoor de zichtbaarheid en het beheer van de toeleveringsketen compleet zijn.

“Onze samenwerking met Kezzler zal zorgen voor een grotere transparantie van de toeleveringsketen om veiligheids- en kwaliteitscontrolemaatregelen te verbeteren, de naleving van de regelgeving te waarborgen en ESG-doelstellingen te behalen met behulp van cloudgebaseerde technologieën die eenvoudig te implementeren en gemakkelijk te gebruiken zijn”, aldus Matt Fordenwalt, vice-president en General Manager, Systems & Solutions Business van Rockwell. “Door onze technologie en expertise te combineren met die van Kezzler, kunnen we met geavanceerde cloudnative software snel een serialisatieoplossing ontwerpen en leveren die afgestemd is op specifieke bedrijfseisen.”

Rockwell en Kezzler hebben bijvoorbeeld al traceerbaarheidsoplossingen ontwikkeld voor klanten als FrieslandCampina, een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. Door unieke QR-codes op alle Friso-producten voor zuigelingenvoeding aan te brengen, kan het bedrijf zijn producten nu volgen vanaf de boer tot aan de consument. Consumenten kunnen de codes ook scannen om de authenticiteit te controleren en meer te weten te komen over het product en de herkomst ervan.

“Samen kunnen we fabrikanten helpen om alle onderdelen van het traject dat een product aflegt met elkaar te verbinden; beginnend bij het ontstaan van het product en eindigend bij het verkooppunt, de plek waar het geconsumeerd wordt en zelfs waar het gerecycled wordt”, aldus Christine C. Akselsen, CEO van Kezzler. “Door upstream- en downstreamgegevens aan elkaar te koppelen, ontstaat een echte end-to-end traceerbaarheid, met één enkele opslagplaats voor alle gegevens van elk product.”

Kezzler treedt toe tot het Rockwell Automation Digital Partner Program, een gecentraliseerde bron voor toonaangevende digitale oplossingen, ontworpen om klanten te helpen bij het begeleiden en vereenvoudigen van digitale transformatie van hun productieprocessen en bedrijfsvoering. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This