Intel introduceert Intel Arc, een nieuw merk van high-performance graphics

20 augustus 2021

Intel heeft vandaag het merk onthuld voor zijn nieuwe high-performance graphics consumentenproducten: Intel Arc. Het Arc-merk omvat hardware, software en services en zal meerdere hardwaregeneraties omvatten. De eerste generatie is gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur met de codenaam Alchemist (voorheen bekend als DG2). Intel onthulde ook de codenamen van toekomstige generaties binnen het Arc-merk Arc.  

“Vandaag markeert een belangrijk moment in de graphics reis die we een paar jaar geleden zijn begonnen. De lancering van Intel Arc en het onthullen van toekomstige hardware-generaties benadrukken Intel’s diepgaande en voortdurende inzet voor gamers en makers overal. We hebben teams die ongelooflijk werk doen om ervoor te zorgen dat we eersteklas en volledig soepele ervaringen leveren wanneer deze producten begin volgend jaar beschikbaar zijn”, zegt Roger Chandler, Vice President en General Manager Client Graphics Products and Solutions bij Intel 

Intel Xe is een schaalbare graphics- en computerarchitectuur die is ontworpen om uitzonderlijke prestaties en functionaliteit te leveren, die apart of geïntegreerd te gebruiken zijn en inzetbaar zijn binnen datacenters en supercomputers. Nieuwe Intel Arc Graphics- producten zijn gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur, een convergentie van Intel’s Xe LP-, HP- en HPC-microarchitecturen, die schaalbaarheid en rekenefficiëntie leveren met geavanceerde graphics functies. De eerste generatie Intel Arc-producten met de codenaam Alchemist beschikken over op hardware gebaseerde ray tracing en door kunstmatige intelligentie aangedreven super sampling. Ze bieden volledige ondersteuning voor DirectX 12 Ultimate. 

Alchemist-producten worden in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This