Datacenter LCL in Aalst behaalt Tier III-bouwcertificaat van Uptime Institute

19 augustus 2021

Datacenterbedrijf LCL heeft het Tier III Constructed Facility certificaat van Uptime Institute verkregen voor zijn nieuw datacenter te Aalst, genaamd LCL Brussels-West.

Uptime Institute is een internationale referentie in datacentercertificatie en LCL is het enige Belgische datacenter dat een dubbele certificatie behaalde voor een datacenter: voor het design én ook voor de bouw (facility). Concreet biedt dit klanten zekerheid dat het design ook daadwerkelijk werd doorgevoerd bij de constructie.  

De datacenterspecialist LCL beschikt over vijf datacenters in ons land: Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-East), Huizingen (LCL Brussels-South) en Gembloux (LCL Wallonia One). In het kader van LCL’s ambitieuze plannen, bouwt het bedrijf permanent datacenterruimte bij. In Aalst gaat het nu over het tweede datacenter dat in gebruik genomen wordt. En er is nog meer uitbreidingsruimte in Aalst.  

“LCL bepaalt waar de lat ligt voor de datacenters in België’, zegt Abdellah Mahlous, Operations Manager bij LCL. ‘Dat is één van de engagementen die we zijn aangegaan bij het uitzetten van onze strategie. Heel ons team heeft hard gewerkt, in pandemietijden dus met extra veiligheidsvoorschriften. Om de testen vereist voor het Tier III-bouwcertificaat van Uptime Institute te kunnen doen, hadden we 20 mensen van ons team tegelijkertijd nodig, in combinatie met een opzet van camera’s. Dit was mogelijk omdat we in house over de juiste mensen beschikken. We zetten voor onze datacenters sterk in op kwalitatieve diensten. Daardoor hebben we het grootste team in de sector. Het finaal afwerken van dit nieuwe datacenter, inclusief Tier Certificatie, is een (bijkomende) pluim op de hoed van dit toegewijd team. Iedereen hier is terecht fier en tevreden dat we dit samen bereikt hebben. Alles is klaar voor de eerste klanten.”  

Om een zo goed mogelijk zicht te hebben op de manier waarop een datacenter gebouwd is, werkt Uptime Institute in twee stappen: eerst design en dan bouw. Het ontwerp van het datacenter van Aalst werd in 2019 door Uptime Institute alvast bekroond met een Tier III-certificaat. Hiervoor werd het volledige design inclusief alle benodigde berekeningen nagekeken op conformiteit met de Tier III-eisen van Uptime Institute.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This