Onegini en iWelcome fuseren tot grootste Europese Identity & Access Management SaaS-leverancier

27 juli 2021

De Nederlandse SaaS-softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese softwareleverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM). De samenvoeging versnelt de gezamenlijke visie om de toegang tot digitaal zakendoen voor alle Europese bedrijven eenvoudig en veilig te maken. OneWelcome beschermt vanaf dag één, tientallen miljoenen Europese digitale identiteiten voor bekende organisaties, zoals Aegon, Admiral Insurance, Baloise, Malakoff Humanis, PostNL, Nederlandse Spoorwegen en de Europese Centrale Bank. 

Ontworpen voor Europese ondernemingen 

Danny De Vreeze (CEO) & Jeroen Starrenburg (COO).

Danny de Vreeze, CEO van OneWelcome: “Beschermde digitale toegang wordt steeds belangrijker. Dit geldt voor personen zoals consumenten, medewerkers en klanten maar ook voor bedrijven onderling. Onze gedeelde visie is erop gebaseerd dat de digitale identiteit leidend is bij het verlenen van toegang tot online services zonder daarbij concessies te doen aan gebruikersgemak. De fusie biedt onze klanten een state-of-the-art mobiel authenticatieplatform, customer identity toepassingen, digitaal privacy management en gedelegeerd gebruikersbeheer voor B2B doeleinden. Wij verankeren onze diepgaande kennis van de Europese identity-uitdagingen, zoals GDPR, eID’s, account takeover en Bring your own identity in onze oplossingen. Daarmee levert OneWelcome het meest overtuigende CIAM & B2B-aanbod voor Europese ondernemingen.” 

Identity management is randvoorwaardelijk voor digitale strategie 

Bij het leveren van online services hoort een probleemloze en veilige toegang ongeacht of mobiel of het web het vertrekpunt is. Privacybescherming en het bieden van de hoogste beveiligingsnormen zijn onmisbaar bij digitale bedrijfsvoering. Identity Management regelt wie de gebruiker is, wat de gebruiker mag doen en hoe de gebruiker zich aan of af kan melden. 

Jeroen Starrenburg, COO van OneWelcome: “De balans vinden tussen gebruiksgemak en veiligheid in de customer journey is een kunst op zich. In de acquisitiefase van de klantlevenscyclus moeten aspecten als identificatie, Know Your Customer (KYC), fraudedetectie en privacy management worden toegepast, terwijl het proces intuïtief moet blijven. Om dit goed te regelen, is het gebruik van een identiteitsplatform noodzakelijk voor elke organisatie.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This