Veeam rapporteert 26% groei in Q2 2021

26 juli 2021

Veeam Software, aanbieder van backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, kondigt wederom een kwartaal aan van double-digit-groei met een toename in de jaarlijks terugkerende omzet (ARR) van 26% jaar-op-jaar (YoY) in Q2 2021.

Veeam heeft de afgelopen 18 maanden meer dan 20 nieuwe productreleases uitgebracht, waaronder belangrijke functie-updates en verschillende grote releases in het eerste halfjaar van 2021, zoals Veeam Backup for Google Cloud Platform en Veeam Backup & Replication v11. Veeam is niet van plan zijn momentum te verliezen en bereidt zich voor op de release van belangrijke innovaties van cloud-native-oplossingen voor AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Microsoft (Office) 365 en de eerste integratie van Kasten K10 voor Kubernetes in het Veeam Platform in de tweede helft van 2021.

“Nu meer dan ooit zijn data de levenslijn van organisaties. De noodzaak voor moderne dataprotectie om operationele doelen en bedrijfscontinuïteit te bereiken, zorgt voor een toename in de vraag voor Veeams oplossingen”, zegt William H. Largent, CEO en Chairman of the Board bij Veeam. “Q2 2021 is niet zomaar een kwartaal van groei voor Veeam. Dit veertiende opeenvolgende kwartaal met double-digit-groei is ongekend, vooral in deze onzekere tijden. Veeam blijft groeien en onze toewijding aan het leveren van eenvoudige, flexibele, betrouwbare en krachtige data management- en protectie-oplossingen aan onze 400.000+ klanten is rotsvast.”

Q2 2021 Highlights:

  • Veeam Backup & Replication, de meest geavanceerde dataprotectie-oplossing voor cloud-, virtuele-, fysieke-, SaaS- en Kubernetes-workloads, is gedownload door meer dan 220.000 gebruikers sinds zijn lancering in Q1. V11 biedt robuuste ransomware-bescherming met meerdere, niet wijzigbare storage-opties, beleidsgedreven data-lifecyclemanagement en Continuous Data Protection (CDP), wat downtime en dataverlies verkleint voor alle workloads on-premises en in de cloud met AWS, Azure en Google.
  • Veeam Backup for Microsoft Office 365 groeide 58% YoY in Q2 2021, met 189.000 downloads en 6,6 miljoen gebruikers onder (betalende) contracten.
  • Veeam blijft nieuwe functies en verbeteringen uitbrengen voor enterprise-omgevingen. Dit heeft geleid tot +195% YoY groei in transacties van $1M+ dollar.
  • Veeam sloot de grootste AWS-deal in zijn geschiedenis in het tweede kwartaal van 2021, omdat de groei van cloud-native backup-oplossingen (AWS, Microsoft Azure, Google Cloud) blijft versnellen.
  • Veeams technology alliance resell agreements met Hewlett Packard Enterprise (HPE), Cisco, NetApp en Lenovo zag een 27% YoY groei.
  • Veeam Universal License (VUL), de eerste draagbare licentie in de industrie die zorgt voor flexibiliteit en workload-mobiliteit voor multi- en hybrid cloud enterprises, zorgde voor bijna driekwart van de nieuwe transacties in Q2, een groei van 62% YoY.
  • Veeam kan nu 82% van de Fortune 500 en 69% van de Global 2000 tot zijn klanten rekenen. Nieuwe namen zijn onder andere: Staples Solutions, ABB Croatia, Baumit GmbH, City of New Orleans, Global Data Vault, Ituran, Morehouse School of Medicine, New Belgium Brewing Company, NewCytech, Ruhr University Bochum, Shamir Medical Center en 63 Moons Technologies Ltd.
  • In het recent gepresenteerde 2021 Magic Quadrant for Enterprise Backup and Recovery Solutions, noemde Gartner Veeam als leider voor de vijfde achtereenvolgende keer en positioneerde het bedrijf het hoogst in ‘ability to executive’ voor het tweede achtereenvolgende jaar.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This