Tengu biedt DataOps-ondersteuning aan data-analisten

6 juli 2021

Na een sterke start voor de Gentse start-up Tengu met een investering van € 700.000 van PMV en enkele business angels, heeft het bedrijf ingezet op zijn DataOps-orkestratieplatform. De nieuwste ontwikkelingen voegen functionaliteiten toe gericht op data-analisten, op basis van gebruikersonderzoek, die het probleem van lange wachttijden voor data en de complexiteit van data-omgevingen oplossen.

Mede met dank aan de investering van € 700.000 eerder dit jaar, werkte Tengu verder aan het volgende luik van hun DataOps orkestratieplatform. Het platform focuste zich voordien op data-ingenieurs en datawetenschappers. Vanaf nu kunnen ook data-analisten gebruik maken van het platform om zelf sneller aan de slag te gaan met de geautomatiseerde systemen die weinig technische kennis vereisen.

“De nieuwe functionaliteiten zijn gebaseerd op de noden van data-analisten die bovenkwamen in een uitgebreid gebruikersonderzoek”, aldus Thomas Vanhove, mede-oprichter en zaakvoerder van Tengu. “Het platform biedt oplossingen aan de problemen van data-analisten rond de toegankelijkheid, automatisatie, zelfbediening en het overzicht van de data-omgevingen.”

Zowel voor dataproducenten als -gebruikers

Het platform maakt het makkelijk om sneller data op te halen en verbinden, en dus sneller waardevolle inzichten te bereiken die bedrijven toelaat om drie keer sneller te reageren op kansen in de markt. Tengu is daarnaast ook de enige speler in de markt die met zijn platform zowel data producenten als datagebruikers bedient.

Het bedrijf zet zich in om in de nabije toekomst deze functionaliteiten verder uit te breiden en als volgende stap, ook een visualisatietool te integreren als laatste stap voor het volledige proces van data naar inzicht te ondersteunen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This