Barracuda neemt SKOUT Cybersecurity over

6 juli 2021

Barracuda heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van SKOUT Cybersecurity, leider in cyber-as-a-service-software voor Managed Service Providers (MSP’s) en leverancier van een uitgebreid security detectie- en reactieplatform (XDR) en -service. 

Met deze overname betreedt Barracuda de snelgroeiende XDR-markt met een oplossing die geoptimaliseerd is voor MSP’s. De overname van SKOUT breidt Barracuda’s portfolio uit met een krachtig XDR-platform voor MSP’s, dat wordt ondersteund door een 24×7 SOC. 

Gartner zegt het rapport ‘Innovation Insight for Extended Detection and Response, April 8, 2021, Peter Firstbrook, Craig Lawson’: “Alle securityorganisaties hebben te maken met twee grote uitdagingen. De eerste is het vinden en vasthouden van securityspecialisten met de juiste expertise. De tweede is het opbouwen van securityfunctionaliteit die de verdediging kan configureren en handhaven, en die een snelle detectie- en responsmogelijkheid biedt. Organisaties worden vaak overweldigd door de combinatie van deze twee uitdagingen.”

“MSP’s moeten de eindgebruikers van hun klanten, hun apparaten en de gegevens waar ze via deze apparaten toegang toe hebben, kunnen beschermen tegen steeds geavanceerdere dreigingen. Om dit securityniveau te kunnen bereiken, richten MSP’s hun bedrijven in voor ‘securitygerichte’ operaties”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Met de overname van SKOUT helpt Barracuda zijn MSP-partners bij het implementeren van securityoplossingen in omgevingen, met als doel uniforme, 24×7 operaties voor snelle analyse en reactie.”  

Enkele aspecten van de overname:

  • Barracuda breidt zijn MSP-oplossingen uit met SKOUT en biedt daarmee een XDR-platform voor proactieve, real-time en continue beveiligingsmonitoring met responsservices voor beheerde endpoints, netwerken en cloud;
  • Het portfolio aanbod van SKOUT omvat een XDR-platform dat verbinding maakt met kritieke beveiligingsinfrastructuren zoals e-mail, firewall, identiteit en toegangsbeheer, en een 24×7 SOC dat helpt om cyberaanvallen te detecteren en daar snel op te reageren;
  • Hiermee kunnen klanten dreigingen efficiënter aanpakken, dankzij extra mogelijkheden voor dreigingsdetectie, dreigingsanalyse en respons.
  • Elimineert de kosten voor training en personeel voor 24×7 service. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van de beveiligingsprofessionals van SKOUT voor de SOC-operaties. Dit biedt MSP’s meer keuze en flexibiliteit bij het uitbouwen van hun cybersecuritydiensten en biedt een krachtige combinatie van oplossingen, activeringstools en expertise op het gebied van security.
  • Integratie met bestaande securityinfrastructuur bekent dat eerdere investeringen van MSP’s beschermd zijn, waardoor het makkelijker wordt om cyberaanvallen in diverse klantomgevingen af ​​te slaan.

 De overname zal naar verwachting in juli worden afgerond, onder voorbehoud van de vereiste toestemmingen van regelgevende instanties en derden, en andere gebruikelijke voorwaarden voor overnames.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This