Nutanix en HPE breiden partnership uit om hybride en multi-cloud-adoptie te versnellen met nieuwe Database-as-a-Service-oplossing

1 juli 2021

Nutanix en Hewlett Packard Enterprise (HPE) breiden hun partnership uit om hybride en multi-cloud-adoptie te versnellen door Nutanix Era, een multi-database operations- en managementoplossing, te leveren in combinatie met HPE ProLiant-servers, als een dienst via HPE GreenLake. Deze volledig beheerde cloudservice maakt het voor klanten mogelijk om applicaties en databases binnen minuten te implementeren en te profiteren van de flexibiliteit en pay-per-use-mogelijkheden van de cloud. Tegelijkertijd wordt beheer van, inzicht in en compliance van de on-premises-omgeving verkregen.

“Klanten willen hun database-operations en -management vereenvoudigen en weg blijven van IT-silo’s die vaak leiden tot hogere onderhoudskosten, security-risico’s en een gebrek aan flexibiliteit om oplossingen te draaien”, zegt Keith White, Senior Vice President en General Manager, HPE GreenLake Cloud Services bij Hewlett Packard Enterprise. “Door voort te bouwen op onze succesvolle samenwerking met Nutanix, zullen de HPE GreenLake en de Nutanix Era database operations- en management-oplossing flexibiliteit vergroten, operations vereenvoudigen en kosten verlagen door een volledig beheerd cloudaanbod te leveren.” 

Klanten die Nutanix Era gebruiken, meldden onder meer een toename van de snelheid van database-provisionering met 97%, minder ongeplande downtime waardoor verliezen van $35.000 voorkomen kunnen worden, een afname van storage-vereisten voor kopieën en backups met 60% en een afname van het aantal overuren van database administrators met 50%. Door Nutanix Era te combineren met HPE ProLiant servers, kunnen klanten databasebeheer transformeren met een cloud-ready platform. Met deze oplossing kunnen klanten hun databases moderniseren, consolideren en automatiseren en krijgen zij ondersteuning voor het beheer van meerdere databases, waaronder Oracle Database, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL en MariaDB. 

“We blijven het enorme succes zien van onze samenwerking, en HPE GreenLake met Nutanix Era voor databases biedt nog meer kansen om ons gezamenlijke aanbod te versterken en klanten verder te bedienen”, zegt Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. “Als klanten op zoek zijn naar oplossingen die hen helpen in hun reis naar de hybride en multi-cloud, kunnen zij bij HPE en Nutanix terecht voor een solide, geïntegreerde oplossing. Deze oplossingen leveren prestaties, controle en security en zijn beschikbaar als volledig portfolio, of het nu alleen gaat om HPE ProLiant DX-serie servers voor private clouds of in combinatie met HPE GreenLake Cloud Services om deze omgeving als een beheerde cloud te laten draaien.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This