Fortinet vereenvoudigt netwerkbeheer door Security Fabric uit te breiden met monitoring van gebruikservaring

1 juli 2021

Fortinet introduceert vandaag FortiMonitor en FortiAIOps. Deze oplossingen dragen met AIOps-mogelijkheden bij aan snellere processen op het gebied van netwerkbeheer. Fortinet breidt hiermee de reikwijdte van de functionaliteit voor netwerkmonitoring van de Fortinet Security Fabric uit naar netwerkinfrastructuren, applicaties en clouds van andere leveranciers. Zijn nieuwe oplossing FortiMonitor biedt daartoe uitgebreide digital experience monitoring (DEM). FortiAIOps maakt gebruik van artificial intelligence (AI)- en machine learning (ML)-modellen om een einde te maken aan de noodzaak van handmatige analyses. Het zet gegevens van alle netwerkranden tegen elkaar af om de detectie van afwijkende patronen te automatiseren.

Bij digitale transformatie draait alles om de gebruikservaring. Netwerkteams moeten daarom voor alle applicaties een kwalitatief hoogwaardige ervaring zien te waarborgen. Dit vraagt om uitgebreid overzicht. Het gebruik van losstaande tools voor het bewaken van de prestaties van het LAN, WAN, de cloud en de IT-beveiliging zit een integraal overzicht op eindgebruikers en applicaties in de weg en vergroot de beheercomplexiteit. Bij gelaagde, gedistribueerde en complexe netwerken is het een lastige en arbeidsintensieve opgave om de werkelijke oorzaak van problemen met de gebruikservaring te achterhalen. En door het gebruik van handmatige processen doen beheerders er langer over om wijzigingen binnen het netwerk door te voeren. 

Geautomatiseerd en vereenvoudigd netwerkbeheer 

Om een oplossing te bieden voor problemen rond de gebruikservaring breidt Fortinet zijn Fabric Management Center – NOC uit met FortiMonitor en FortiAIOps. Fortinet Fabric Management Center-NOC hanteert een security-driven networking-aanpak om netwerkteams een eenvoudige manier te bieden om heterogene en gedistribueerde netwerken te bewaken, gegevens van die netwerken met elkaar in verband te brengen en op problemen te reageren. De oplossing vereenvoudigt het netwerkbeheer met behulp van uitgebreide automatisering en monitoring. Dit gebeurt op basis van de jarenlange ervaring van Fortinet met de ontwikkeling van AI- en ML-modellen die dagelijks gemiddeld meer dan 100 miljard gebeurtenissen rond de netwerkbeveiliging verwerken. 

Met de nieuwe oplossingen en het bestaande Fortinet Security Fabric-aanbod kunnen organisaties profiteren van:

  • Verbeterd overzicht: FortiMonitor verbetert de digitale ervaring door netwerkbeheerders in staat te stellen om afwijkende patronen te detecteren in de toegang van gebruikers tot applicaties. De oplossing biedt ondersteuning voor een breed scala aan apparaten, het LAN en WAN en de randen van cloudnetwerken.
  • Een lagere mean-time-to-identify (MTTI)FortiAIOps reduceert de MTTI door gegevens van uiteenlopende netwerkdomeinen tegen elkaar af te zetten. Daarmee kan het snel en trefzeker de werkelijke oorzaak van problemen achterhalen en afwijkend gedrag detecteren.
  • Verbeterde efficiëntie: FortiMonitor en FortiSOAR verbeteren de efficiëntie van netwerkbeheerders door middel van automatisering. Zij kunnen proactief maatregelen treffen op basis van ruim 300 integraties met oplossingen van Fabric-Ready Partners die deel uitmaken van het Open Fabric Ecosystem.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “Met de introductie van FortiMonitor en FortiAIOps blijven we Fabric Management Center – NOC uitbreiden met nieuwe mogelijkheden voor automatisering en monitoring. Organisaties kunnen daarmee de gebruikservaring en bedrijfsresultaten verbeteren. Netwerkbeheerders die voor een succesvolle digitale transformatie willen zorgen moeten een optimale gebruikservaring waarborgen voor alle applicaties, waar die ook maar worden gehost of gebruikt. Een geïntegreerd platform dat het network operations center (NOC) van alle benodigde tools voorziet vormt de sleutel tot een succesvol beheer van complexe en heterogene netwerken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This