SWIS en Dropsolid slaan handen ineen

30 juni 2021

Het Nederlandse SWIS en het Belgische MarTech bedrijf Dropsolid zetten zich samen in voor de afzet en implementatie van het Digital Experience Platform (DXP) op de Nederlandse markt. Het DXP is uniek in zijn soort, menen de twee, door geavanceerde personalisatie marketing tools en content management binnen één platform aan te bieden. Gedreven door de kracht van de Open Source communities van Drupal, Mautic en Unomi.

Het partnership tussen SWIS en Dropsolid kenmerkt zich door een ‘open’ en transparante manier van samenwerken die op een positieve manier kan bijdragen aan het digitale succes van bedrijven, overheden en organisaties. Zij baseren de strategie van ons partnership op de volgende vier pijlers: 

  • Open source: organisaties bezitten de kernsystemen, dit garandeert snelle innovatie en voorkomt vendor lock-in.
  • Open data: organisaties bezitten de data die hun klanten produceren, wat essentiële concurrentievoordelen oplevert en businessmodellen voor privacy first garandeert.
  • Open cultuur: organisaties moeten hun eigen digitale teams kunnen bouwen. Onze strategie is om deze teams van marketeers en developers productiever te maken met het platform en met het delen van kennis, zo kunnen ze echt onafhankelijk worden.
  • Open platform: organisaties kunnen integreren met hun bestaande processen. Onze API-first strategie legt geen grenzen op. Het garandeert de organisatie om haar digitale activiteiten verder te kunnen uitbreiden.

DXP wordt het beste omschreven als de volgende stap in je online klantcontact. Het stelt je in staat om op een relevantere manier verbinding te maken met je gebruikers, door op een slimme manier het gedrag van je website bezoekers te volgen en automatisch (anonieme) klantprofielen aan te maken. Dankzij deze techniek is het mogelijk om in realtime op het juiste moment, de juiste content te laten zien. Zo ervaren bezoekers een unieke ervaring waardoor zij beter geholpen zijn en speel je als bedrijf beter in op de behoeftes van je klanten. 

Dit is mogelijk doordat het DXP platform verschillende modules gebruikt om data te verzamelen. Zo is onder andere de Marketing Automation tool Mautic aan het DXP platform gekoppeld en gebruikt het Unomi als Customer Data platform. De AI-engine detecteert uit de verzamelde data gedragspatronen en kan bezoekers in realtime onderbrengen in zelf gedetecteerde segmenten. Deze segmenten worden vervolgens ingezet voor personalisatie, alle gepersonaliseerde content die je deelt beheer je vanaf één plaats.

De oplossing is niet alleen interessant voor marketeers, ook developers kunnen hun hart ophalen. Het platform zorgt voor een aanzienlijk kortere time-to-market door het automatiseren van taken, met de Dropsolid Experience Cloud was het nog nooit zo makkelijk om vanaf één plaats meerdere websites te beheren. Dankzij de ‘multi-market module’ start je makkelijker nieuwe websites op, en wordt het onderhoud, de beveiliging en optimalisatie allemaal voor je geregeld. Ook integratie met externe tools of bestaande IT-infrastructuur is mogelijk dankzij de beschikbare API’s. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This