KPMG automatiseert en versnelt AI-workflows met Red Hat OpenShift

30 juni 2021

Red Hat en KPMG LLP kondigen een doorlopende samenwerking aan om het KPMG Ignite AI-platform uit te breiden met Red Hat OpenShift als onderliggende technologie. Voortbouwend op Red Hat OpenShift biedt KPMG Ignite de benodigde flexibiliteit en schaalbaarheid om artificiële intelligentie (AI) op schaal te implementeren. Het zorgt bovendien voor meer consistentie bij de implementatie van Ignite in de hybride cloud.

Volgens een recent AI-onderzoek van KPMG (Thriving in an AI World) is de adoptiegraad van AI in veel sectoren explosief gestegen als gevolg van COVID-19. Veel leiders vinden dat dit te snel gaat. Toch toont het onderzoek dat organisaties die prioriteit geven aan AI in hun bedrijfsvoering hun klanten beter kennen en bedienen. Daarnaast zijn deze organisaties in staat om repetitieve handelingen binnen de organisatie te automatiseren, voeren ze eenvoudiger een bedrijfsstrategie door en stimuleren ze meer innovatie. Veel KPMG-klanten zoeken net als KPMG zelf naar manieren om AI via verschillende IT-functies in te bedden in de algemene technologische structuur van de organisatie e om optimaal te profiteren van de voordelen. Daardoor kunnen AI-data beter beheren en analyseren.

KPMG wil met het Ignite AI-platform in deze behoefte voorzien. Ignite is een in de VS gepatenteerd portfolio met AI-mogelijkheden dat machine learning, document ingestion en optische tekenherkenning samenbrengt om zowel gestructureerde als ongestructureerde te analyseren en te ontcijferen. Ignite richt zich op het automatiseren, versnellen en verbeteren van bestaande AI-oplossingen zodat organisaties daadwerkelijk waarde halen uit hun data. Daarmee maken organisaties betere zakelijke beslissingen in de hele organisatie.

KPMG koos Red Hat OpenShift als AI-enabler in verschillende moderne footprints. Daardoor krijgen klanten meer flexibiliteit om te werken in een hybride cloud, van private clouds tot verschillende publieke cloudomgevingen. Red Hat OpenShift is het onderliggende Kubernetes-platform voor Ignite en een belangrijk element ervoor, doordat het meer flexibiliteit, portabiliteit en schaalbaarheid biedt voor bijna iedere AI-workload in bijna elke enterprise IT-implementatie. OpenShift biedt daarnaast beveiligingssfuncties en applicatiecontrols met krachtige continuous integration en continuous deployment (CI/CD-) mogelijkheden. Deze helpen om AI-mogelijkheden sneller en veiliger operationeel te maken.

Deze flexibiliteit is nodig om machine learning-modellen en bijbehorende intelligente applicaties sneller in productie te ontwikkelen, te implementeren en uit te voeren, en tegelijk de afhankelijkheid van een vaste cloudleverancier of hardwarestack te vermijden. Daarnaast kunnen data scientists die gebruikmaken van het Red Hat OpenShift platform zich richten op ML-modelling en implementatie, zonder te hoeven functioneren als IT operations teams of systeembeheerders.

KPMG heeft ook een strategische alliantie met Red Hat gesloten om deze hybride multicloudervaringen voor klanten te bieden en te verbeteren. Daarmee biedt de organisatie meer keuze, controle en vrijheid van open source om digitalisering te stimuleren. Deze innovatieve technologische aanpak biedt organisaties de flexibiliteit om samen te werken met meerdere verschillende cloudalliantiepartners. 

Joe Fernandes, vice president en general manager Cloud Platforms bij Red Hat: “AI-oplossingen veranderen de bedrijfsvoering. Het stelt organisaties in staat om klanten beter en sneller te dienen. Maar deze oplossingen moeten wel gebouwd zijn op een hybride-cloudplatform dat stabiele, productieklare innovatie ondersteunt. Met Red Hat OpenShift beschikt KPMG over een hybride-cloudplatform met de benodigde flexibiliteit en schaalbaarheid om AI/ML-initiatieven te versnellen van pilot tot productie. Daarmee helpt het de initiatieven voor digitale transformatie bij klanten te versnellen.”

Kevin Martelli, principal software engineering bij KPMG LLP: “Bij de keuze voor een onderliggend technologieplatform voor Ignite was het vooral van belang om over flexibele en makkelijk te gebruiken technologie te beschikken. Deze technologie moest voorzien zijn van enterprise security voor de hybride cloud. Met Red Hat OpenShift vormen containers en Kubernetes het middelpunt van Ignite. Het biedt data scientists en developers de nodige flexibiliteit, consistentie, portabiliteit en schaalbaarheid om machine learning-modellen overal te trainen, te testen en te implementeren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This