Red Hat lanceert de nieuwste versie van OpenShift en vergroot de gebruiksmogelijkheden voor workloads in de hybride cloud

29 juni 2021

Red Hat kondigt vandaag Red Hat OpenShift 4.8 aan, de nieuwste versie van het toonaangevende Kubernetes-platform voor bedrijven. Red Hat OpenShift 4.8 biedt een krachtige basis voor het ontwikkelen en verbinden van diverse workloads in de hybride cloud. Het platform helpt organisaties sneller nieuwe cloud-native applicaties te bouwen zonder compromissen te sluiten op bestaande omgevingen en IT-investeringen.

Naarmate organisaties hun applicatielandschappen uitbreiden om aan de veranderende klantenbehoeften te voldoen, moeten Kubernetes cloudplatformen alle open hybride cloudinfrastructuur footprints kunnen afdekken. Daarnaast moeten die platformen ook de verscheidenheid aan workloads en applicaties die op deze basis draaien kunnen omspannen. Een recent onderzoek, uitgevoerd door Pulse en gesponsord door Red Hat, toont de groeiende trends in het gebruik van Kubernetes applicaties aan. Zo geven respondenten aan een breed scala aan workloads in te zetten op containers en Kubernetes, waaronder: 

 • Databases of gegevenscache
 • Data-invoer, opschoning, analytics
 • Logging en monitoring
 • Web- en applicatieservers
 • AI- en ML-software 
 • Custom apps op Java en Microsoft .NET frameworks

Terwijl de verwachtingen van klanten innovatie blijven stuwen, biedt Red Hat OpenShift 4.8 organisaties een basis aan om een hybride mix van applicaties en diensten meer consistent te ontwikkelen, te implementeren en te draaien.

Organisaties over de hele wereld, waaronder AXA France en WorldPay van FIS, richten zich tot Red Hat OpenShift om heterogene workloads te draaien, van moderne data analytics en AI/ML tot het moderniseren van traditionele applicaties gebouwd op Java en .NET frameworks. De nieuwste release van Red Hat OpenShift helpt een mix van applicaties over de hele hybride cloud sneller te bouwen en te draaien. 

Versnelde ontwikkeling en vereenvoudigd beheer van workloads

Red Hat OpenShift 4.8, gebaseerd op Kubernetes 1.21 en CRI-O 1.21 runtime interface, vereenvoudigt verder de ervaring voor ontwikkelaars en helpt tegelijkertijd de use cases en workload mogelijkheden in verschillende industrieën uit te breiden. Nieuwe functies en verbeteringen zijn onder andere:

 • IPv6/IPv4 dual stack en IPv6 single stack ondersteuning biedt applicaties interoperabiliteit en communicatie voor omgevingen die naast IPv4 ook IPv6 gebruiken, zoals in Cloud-Native Network Functions voor telecommunicatie, en overheidsinstellingen wereldwijd die IPv6 ondersteuning nodig hebben. De functie biedt extra veiligheid voor applicaties, waaronder compliance met de wetgeving. 
 • OpenShift Pipelines stelt gebruikers in staat om wijzigingen in hun applicatie pipeline  te definiëren en bij te houden naast hun applicatie broncode in het Git archief. Hierdoor kunnen ontwikkelaars vertrouwen op de Git workflow om de implementatie van hun CI/CD pipelines te automatiseren, waardoor code sneller en veiliger wordt omgezet in features voor het bedrijf. Ontwikkelaars kunnen vertrouwen op de Git workflow om hun pipelines te beheren. Ze laten een audit trail achter terwijl de pipelines gezamenlijk worden bijgewerkt gedurende hun levenscyclus.
 • Een verbeterde ervaring voor de ontwikkelaars binnen de OpenShift console, inclusief de mogelijkheid voor Spring Boot ontwikkelaars om lokaal te coderen en te testen voor ze de code breder delen. Om het development met Serverless verder te verbeteren, maakt Red Hat OpenShift 4.8 ook geavanceerde schalingsopties mogelijk voor de console.
 • OpenShift Serverless functions stelt ontwikkelaars in staat om on-demand functies te creëren en uit te voeren op OpenShift. OpenShift Serverless functies zijn beschikbaar als een technologie preview en helpen applicatiebouw en operations te vereenvoudigen, te automatiseren en te versnellen, waarbij de last van handmatige infrastructuur provisionering en schaling wordt weggenomen.
 • OpenShift sandboxed containers, gebaseerd op het Kata Containers open source project, bieden een veiligere container runtime door gebruik te maken van lichtgewicht virtuele machines. Dit is beschikbaar als een technology preview en voegt mogelijkheden toe voor specifieke workloads die extreem strenge beveiliging op applicatieniveau vereisen. Hoewel de overgrote meerderheid van applicaties en diensten goed gediend zijn met de sterke security functies van Linux-containers, bieden sandboxed containers een extra isolatielaag die ideaal is voor zeer gevoelige taken, zoals privileged workloads of het draaien van onbetrouwbare code.

Uitgebreid partner ecosysteem

De afgelopen jaren heeft Red Hat een groei gezien in het aantal partner workloads van onafhankelijke software vendoren (ISV, Independent Software Vendor) die draaien op Red Hat OpenShift. Volgens het onderzoek van Pulse draait 63% van de respondenten ofwel een mix van ISV en custom workloads, of alleen ISV workloads op containers en Kubernetes.

Om organisaties nog meer keuze te bieden, heeft Red Hat de Red Hat OpenShift-certificering uitgebreid om een breder scala aan workloads te ondersteunen op het toonaangevende enterprise Kubernetes-platform. Red Hat-partners kunnen nu softwareoplossingen op OpenShift inschakelen en certificeren via Operators of Helm-charts. Met deze verbeterde certificering kunnen partners eenvoudiger gebruikmaken van Kubernetes-native technologieën om software-implementaties te beheren en te schalen.

Het gecertificeerde OpenShift ecosysteem met Kubernetes Operators en Helm certificering, omvat nu meer dan 150 partneroplossingen, met recent gecertificeerde Operators waaronder: Intel OpenVINO Model Server en OpenNESS, Ionir container-native data platform voor Kubernetes, MinIO hybrid cloud object storage, MongoDB Atlas cloud database service en gecertificeerde Helm charts voor HashiCorp Vault. Dit geïntegreerde ecosysteem helpt organisaties met oplossingen die hand-in-hand werken met OpenShift en een breed spectrum aan cloud-native behoeften beantwoorden, waaronder databases, AI/ML-tools, applicatie-runtimes, ontwikkelaarstools, opslag, netwerken, beveiliging, monitoring en logging, en nog veel meer.

Om organisaties nog meer slagkracht te geven, biedt Red Hat Services expertise op het gebied van applicatieontwikkeling om organisaties te helpen bij de complexiteit van het bouwen van moderne, schaalbare, hybride applicaties.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenShift 4.8 zal naar verwachting in juli algemeen beschikbaar zijn, inclusief de mogelijkheid om het te proberen op de Developer Sandbox voor Red Hat Openshift.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This