D-Link onthult tijdens MWC Private 5G-netwerken voor bedrijven

29 juni 2021

D-Link presenteert deze week tijdens Mobile World Congress (MWC) diverse nieuwe Private 5G-producten waarmee bedrijven hun productiviteit kunnen verhogen. D-Link is wereldleider in netwerktechnologie en heeft Private 5G-oplossingen ontworpen voor grootzakelijke klanten en mkb-bedrijven. Private 5G speelt in op de groeiende vraag naar missiekritische connectiviteit voor IoT-applicaties in de digitale revolutie in Industry X.0.

De industrie digitaliseert in hoog tempo en dus hebben industriële bedrijven behoefte aan draadloze bedrijfsnetwerken met betrouwbare connectiviteit. Private 5G-netwerken vervullen die rol en zijn daarom in opkomst zijn in de industrie. Bedrijven gebruiken deze draadloze technologie voor onder andere het besturen van logistieke en industriële processen en bij grootschalige IoT-implementaties. Private 5G ondersteunt gigabit-snelheden en biedt dus vrijwel onbeperkte capaciteit voor diensten die hoge bandbreedte en lage latency vereisen. D-Link heeft voor de bouw van robuuste private 5G-netwerken nu een reeks grootzakelijke producten ontwikkeld, zoals datacenterswitches, bewakingscamera’s, access points en de nieuwe 5G NR M2M Gateway.

5G Fixed Wireless Access

De Private 5G-producten van D-Link zorgen ervoor dat grootzakelijke en mkb-bedrijven kunnen profiteren van stabiele infrastructuur voor industriële IoT-applicaties. Zo is de betrouwbare en veilige oplossing 5G Fixed Wireless Access van D-Link een volwaardig alternatief voor bestaande breedbandnetwerken. Vaste infrastructuur is vaak complex te beheren en kan kostbaar zijn bij de uitrol in lastig bereikbare plaatsen. 5G Fixed Wireless Access biedt ook voor operators nieuwe kansen bij het leveren van beheerde spraak-, video-, data- en IoT-diensten.

5G M2M-gateway

Nieuw van D-Link is de DWM-3010 5G NR M2M machine-to-machine Gateway waarmee bedrijven tot 50 apparaten kunnen aansluiten in omgevingen die intensief worden gebruikt. Het systeem heeft meerdere industriële functies voor efficiënte communicatie tussen apparaten. Het robuuste ontwerp is bestand tegen extreme temperaturen onder uiteenlopende omstandigheden. Beheer van de gateway is daardoor op afstand heel eenvoudig met de D-Link Edge Cloud Solution. De Gateway van D-Link maakt 5G-verbindingen met snelheden tot 1 Gbps en zorgt zo voor razendsnelle downloads, extreem lage latency en minder congestie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This