Salesforce kondigt uitbreiding van samenwerking met AWS aan, nieuwe low-code tools en vernieuwde Trailblazer community

24 juni 2021

Salesforce doet drie belangrijke aankondigingen: een uitbreiding van het wereldwijde, strategische partnerschip met AWS, de lancering van nieuwe low-code ontwikkelingstools voor het Salesforce Platform en vernieuwing van de Trailblazer Community. Dit is bekendgemaakt tijdens TrailheaDX, het jaarlijkse evenement dat ontwikkelaars, beheerders, IT-architecten, partners en IT-managers samenbrengt om best practices en nieuwe manieren te delen voor het bouwen van apps op Salesforce.

Amazon Web Services en Salesforce hebben vandaag een significante uitbreiding van hun wereldwijde strategische partnerschap aangekondigd. Hierdoor wordt het voor klanten makkelijker om alle mogelijkheden van Salesforce en AWS gezamenlijk te benutten. Zo kunnen ze nieuwe bedrijfsapplicaties sneller ontwikkelen en toepassen en de digitale transformatie versnellen. Salesforce zal ook AWS diensten voor voice, video, artificial intelligence en machine learning direct in nieuwe applicaties voor sales en service en in industrie-oplossingen integreren. 

“Al meer dan vijf jaar profiteren onze klanten van een hechte relatie tussen AWS en Salesforce. Door ons aanbod te integreren, tillen we die samenwerking naar een hoger niveau. Ontwikkelaars die zowel AWS als Salesforce gebruiken, kunnen geïntegreerde applicaties nu sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren ontwikkelen”, aldus Andy Jassy, CEO van Amazon Web Services. “Met deze samenwerking vereenvoudigen we het leven van ontwikkelaars aanzienlijk en stellen we hen in staat om applicaties te ontwikkelen zoals ze willen en waar ze maar willen, en dat wereldwijd en op elke schaal.”

“Dit partnerschap is een mijlpaal voor de technologie-industrie en geeft onze klanten de mogelijkheid om een nog krachtigere Salesforce Customer 360 te ervaren en om een nieuw niveau van succes te behalen”, zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van Salesforce. “Met een meer geïntegreerd Salesforce- en AWS-platform kunnen onze klanten één enkele bron van waarheid creëren voor verkoop, service, marketing en commerce, en overal succes behalen.”

Low-code applicaties

Vandaag heeft Salesforce de volgende generatie van het Salesforce Platform aangekondigd. Het nieuwe platform omvat een krachtige set low-code ontwikkelingstools, waarmee iedereen binnen een organisatie, ongeacht technische vaardigheden of achtergrond, apps kan bouwen op één platform. Dit alles wordt mogelijk gemaakt terwijl het hoogste niveau van IT-governance, schaalbaarheid en veiligheid wordt gegarandeerd.

De dringende behoefte binnen organisaties om sneller te digitaliseren, overspoelt de IT-afdelingen, die al met beperkte middelen kampen. 88% van de IT-leiders zegt dat hun werklast de afgelopen 12 maanden is toegenomen en 96% geeft aan dat het niet aan de huidige vraag naar apps kan voldoen. Maar liefst 83% van de IT-leiders is daarom van plan meer gebruik te maken van low-code ontwikkelingstools. 

Salesforce Platform omvat nu onder meer low-code tools voor interactieve app ontwikkeling en – automotiseringsmogelijkheden, elastic computing, AI-gestuurde gegevensbescherming, identiteitsbeheer en DevOps. “De toekomst van app-ontwikkeling is low-code, waarmee iedereen kan bijdragen aan het oplossen van een zakelijk probleem”, zegt Patrick Stokes, Executive Vice President en General Manager Platform bij Salesforce. “Het vertrouwde, krachtige Salesforce Platform maakt het voor iedereen gemakkelijker en sneller om apps te bouwen en weer te groeien.”

Vernieuwde Trailblazer-community 

Salesforce kondigt vandaag de vernieuwde Trailblazer Community aan. Daarbij integreert Salesforce zijn gratis leerplatform Trailhead met de online community in één platform. De nieuwe Trailblazer Community biedt één omgeving waar iedereen nieuwe vaardigheden kan ontwikkelen, van collega’s en experts kan leren en kan reageren op vacatures binnen het Salesforce-ecosysteem. Hiermee speelt Salesforce in op de grote vraag naar digitale vaardigheden.

Maar liefst 9 op de 10 executives verwachten of ervaren een tekort aan de juiste vaardigheden bij hun personeel. Tegelijkertijd zitten miljoenen mensen wereldwijd nog steeds zonder werk, maar hebben ze niet de tijd of de middelen om zich via traditioneel onderwijs bij te scholen. “De zoektocht naar een geweldige baan is meer dan alleen nieuwe vaardigheden aanleren. Je moet ook kunnen steunen op een gemeenschap“, zegt Kris Lande, SVP van Trailblazer Ecosystem, Salesforce. “Technologie die zo’n netwerk virtueel mogelijk maakt en bevordert, is van cruciaal belang.“

Door Trailhead op te nemen in de Trailblazer Community, breekt Salesforce silo’s af en wordt het makkelijker om kennis te delen, vragen te stellen en te beantwoorden en begeleiding te krijgen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This