Pieter Geeraerts leidt de bankentak van Isabel Group

21 juni 2021

Isabel Group heeft Pieter Geeraerts aangetrokken om zijn bancaire tak te leiden. Als Vice-PresidentSales & Marketing Banking wordt Geeraerts verantwoordelijk voor de verkoop en commercialisatie van alle bankentoepassingen van Isabel Group. Het omvat onder meer het vlaggenschip Isabel 6, maar ook de blockchaintoepassing KUBE voor het beheer van digitale identiteiten en Ibanity XS2A, de API-aggregatieoplossing voor financiële entiteiten. Net als zijn collega Alex Dossche, die eind vorig jaar verantwoordelijk werd voor Isabel Groups B2B-toepassingen, wordt Pieter Geeraerts ook lid van het directieteam van de grootste fintech van België. 

Pieter Geeraerts neemt een karrenvracht sectorervaring mee naar Isabel Group. Hij was verschillende jaren verantwoordelijk voor de verkoop bij bankkaartenbeheerder Worldline, tot durfkapitalist Duco Sickinghe hem in 2018 aantrok om zijn portfolio- en fintechbedrijf MobileXpense aan te sturen. Onder de leiding van Geeraerts groeide de onkostenbeheerapp van 6 naar 20 miljoen euro omzet.

Nu gaat hij de bankenbusiness van Isabel Group ontwikkelen. Het potentieel is alvast groot, meent Pieter Geeraerts: “In de huidige evolutie naar open banking kunnen wij – met al onze fintechervaring – onze positie bij banken zeker nog versterken met onder meer Ibanity XS2A en KUBE. Dat zijn toepassingen die voor elke bank of gereguleerde instelling een meerwaarde zijn. KUBE bijvoorbeeld bezorgt elke betaalinstantie een enorm besparingspotentieel. De oplossingen zijn klaar en we hebben grote commerciële ambities. Om die in te vullen, kijken we overigens ook naar de ons omringende landen. Met Ibanity zijn we bijvoorbeeld al een tijdje in het buitenland actief. We hebben alles aan boord om internationaal te groeien.” 

Pieter Geeraerts (45) verdiende zijn strepen in de telecombranche bij Alcatel, waar hij bijna vijftien jaar werkte. Hij vertrok net voor de overname door Nokia om bij Basware aan de slag te gaan als verantwoordelijke voor België, Nederland en Frankrijk, tot Worldline hem wegplukte om de internationale verkoop in Europa te ontwikkelen. Drie jaar later zwichtte Pieter Geeraerts voor de fintechlokroep van MobileXpense, waar hij met een Europese ‘buy and build’-strategie een sterke groei realiseerde. Pieter Geeraerts is Burgerlijk Ingenieur Elektronica van opleiding en behaalde ook een MBA bij Vlerick.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This