LVMH en Google Cloud gaan strategisch partnership aan voor AI en cloudgebaseerde innovatie

18 juni 2021

Het luxeconglomeraat LVMH en Google Cloud gaan een strategisch partnership aan om innovatie te versnellen en cloudgebaseerde artificial intelligence (AI)-oplossingen te ontwikkelen. Beide bedrijven bundelen hun krachten zodat LVMH’s Maisons – de individuele luxemerken van het bedrijf – nieuwe, gepersonaliseerde klantervaringen kan creëren.

Realiseren van ambities

De samenwerking tussen LVMH en Google Cloud helpt het talent van de Maisons met nieuwe AI- en machine learning (ML)-technologieën. Deze verbeteren niet alleen de bedrijfsvoering via vraagprognoses en voorraadoptimalisatie, maar verbeteren ook de klantervaringen door middel van personalisatie. Dit is allemaal in lijn met de strengste privacy- en beveiligingseisen van LVMH.

Als onderdeel van de samenwerking benut LVMH Google Cloud om componenten van de bestaande IT-infrastructuur te moderniseren. Dit bevordert de flexibiliteit, beveiliging, kostenefficiëntie en schaalprestaties die nodig zijn om hun zakelijke ambities te realiseren.

Versnelde innovatie

LVMH krijgt daarnaast ondersteuning van Google Cloud bij het versterken van de innovatiecultuur, evenals het opzetten van inclusieve bijscholings- en certificeringsprogramma’s voor de teams van de Maisons. Ook onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden voor co-innovatie en een ‘Data and AI Academy’ in Parijs, om zo hun expertise te verbeteren en innovatie te versnellen.

“Deze nieuwe, ongekende en belangrijke samenwerking met Google Cloud is de weerspiegeling van onze grote ambities. Door de best-in-class-benaderingen in onze sectoren te combineren, zetten we een stap voorwaarts in het gebruik van data en AI”, vertelt Toni Belloni, Group Managing Director bij LVMH. “Privacy, personalisatie en luxe zijn voor ons synoniemen en dat zal altijd zo blijven. De nieuwe kansen voor onze klanten zijn precies waar onze getalenteerde LVMH-teams voor werken: een unieke en onvergetelijke ervaring.”

“We zijn er trots op zo’n innovatief en uitgebreid partnership met LVMH aan te gaan om innovatie te stimuleren door middel van cloudtechnologie en AI-capaciteiten. Samen kunnen we bijdragen aan de toekomst van klantervaring in de luxe-industrie”, aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This