Altair verbetert simulatiesoftware voor CFD en ESD

14 juni 2021

Altair introduceert een nieuwe versie van alle simulatiesoftware voor computational fluid dynamics (CFD) en electronic system design (ESD). Als onderdeel van deze nieuwe versie komen alle CFD-oplossingen in één licentie beschikbaar en wordt de ESD-functionaliteit aanzienlijk uitgebreid, eenvoudig toegankelijk via de cloud. 

Altair CFD

Altair CFD is een compleet alternatief voor de verschillende CFD-tools van andere leveranciers. Samengevat biedt de nieuwe versie functionaliteit voor:

  • vloeistofdynamica en thermische simulatie op basis van de Navier-Stokes (NS) methode
  • simulatie van oliën, sloshing en mengen met gladde-deeltjes hydrodynamica (SPH)
  • simulatie van externe aerodynamica op basis van de Lattice Boltzmann methode (LBM)
  • simulatie van vloeistofsystemen met deeltjes met de discrete element modeling (DEM) methode
  • modellering van complexe, geïntegreerde thermo-fluïdische systemen met behulp van Altair’s unieke technologie voor systeemmodellering

Altair’s nieuwe simulatiesoftware geeft engineers altijd toegang tot de meest geschikte functies voor elke toepassing, om de productontwikkelingscyclus te verkorten. Er zijn ook koppelingen met andere toepassingen, waaronder structurele analyses. Verder zijn de LBM- en SPH-codes in Altair CFD geschreven met behulp van native graphics processing unit (GPU) codes, wat snellere simulaties en analyses en uiteindelijk betere productprestaties oplevert.

Nieuwe ESD-functionaliteit

Slimme apparaten hebben steeds meer behoefte aan hoge snelheid geheugens. Altair PollEx is uitgebreid met signaalintegriteitsautomatisering voor double-data rate (DDR) interfaces, die de optimalisatie van de DDRx-timing, transmissielijnen, topologie en afsluitingen vereenvoudigen. Andere verbeteringen zijn de extra simulaties voor de stroomintegriteit om PCB-lagen te exporteren voor thermische analyses. De nieuwe simulatiemogelijkheden en workflows worden ook toegelicht tijdens de ‘Modern Electronic System Design Webinar Series’.

Simulatie in de cloud met Altair One

Altair One is een samenwerkingsplatform dat alle software en een HPC-aanbod integreert voor datagestuurd ontwerpen en simuleren. Altair One biedt multidisciplinaire teams toegang tot alle benodigde applicaties voor simulaties, engineering en data-analyses en flexibel schaalbare high-performance computercapaciteit (HPC) voor het snel en efficiënt uitvoeren van complexe projecten. Productontwikkelaars kunnen afhankelijk van hun rechten alle data veilig uploaden, openen, opslaan en beheren op de Altair One drive.

Bij Altair One is geen investering vooraf nodig om toegang te krijgen tot flexibel schaalbare kant-en-klare applianceclusters via alle grote cloudproviders, zoals Amazon AWS, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en het Google Cloud Platform. Altair vergroot de flexibiliteit ook met het gepatenteerde Altair Units licentiemodel, waardoor klanten op ‘pay-per-use’ basis betalen voor alle gebruikte software en HPC-capaciteit. Ook voor de nieuwe Product Engineer bundel die complexe analysetaken automatiseert en vereenvoudigt voor multifysica.

“Tijdens onze 35-jarige historie heeft Altair talloze gespecialiseerde technologieën ontwikkeld en overgenomen, om zelfs de meest uitdagende CFD-vraagstukken op te lossen,” zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. “We zijn er trots op het meest robuuste CFD-aanbod in de markt te hebben, waarvan de breedte en diepte ongeëvenaard is. Daarmee kunnen onze klanten een breed scala aan multidisciplinaire uitdagingen efficiënt en effectief aanpakken.”

Meer informatie over de nieuwe update voor Altair’s simulatiesoftware is te lezen op: http://www.altair.com/simulation-2021-1

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This