Dell Technologies helpt communicatieservice-providers transformeren om de kansen van de edge te benutten

9 juni 2021

Voortbouwend op zijn uitgebreide ervaring met het helpen van bedrijven met hun digitale transformatie presenteert Dell Technologies een open, cloud-native telecom-ecosysteem – met infrastructuur en oplossingen, industriepartners en een nieuw innovatielab – om innovatie en omzetgroei van communicatieserviceproviders (CSP’s) te versnellen.

Organisaties in alle industrieën willen nieuwe waarde creëren met behulp van edge-technologieën. IDC verwacht namelijk dat het aantal nieuwe operationele processen dat op edge-infrastructuur wordt geïmplementeerd, zal groeien van minder dan 20% vandaag de dag tot meer dan 90% in 2024. CSP’s willen hun bedrijven en netwerken transformeren zodat ze deze enorme groei kunnen ondersteunen en kunnen profiteren van de mogelijkheden die de edge biedt.

“Telecombedrijven moeten risico’s en complexiteiten die gepaard gaan met het ontwikkelen van hun netwerkinfrastructuur kunnen beperken”, zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager, Dell Technologies Telecom Systems Business. “Een open, cloud-native benadering biedt de mogelijkheid om snel deze once-in-a-lifetime kans te grijpen, verder te kijken dan de 5G-hype en te kijken naar de realiteit van een veerkrachtig netwerk van de volgende generatie dat meer kansen creëert voor operators, allerlei soorten industrieën en gemeenschappen over de hele wereld.”

Dell Technologies creëert open-softwareoplossingen en -diensten ontworpen voor de unieke vereisten van de telecomindustrie. Door samen te werken met Dell kunnen CSP’s deze nieuwe oplossingen gebruiken om softwaregedefinieerde industriestandaarden te omarmen, integratie en beheer van data aan de edge te vereenvoudigen en nieuwe inkomstenmogelijkheden te benutten. Dell Technologies bevindt zich in een unieke positie om CSP’s te helpen transformeren dankzij een toonaangevende IT-infrastructuur, veilige wereldwijde toeleveringsketen en zijn IT-diensten die meer dan 60.000 toegewijde professionals en partners in meer dan 170 landen leveren.

“Netwerkoperators doen belangrijke investeringen om hun netwerken klaar te maken voor 5G en ze herevalueren hun legacy-systemen”, zegt Daryl Schoolar, practice lead bij Omdia. “Naarmate communicatienetwerken worden opgesplitst, ontstaat er een open ecosysteem van hardware- en softwareleveranciers om deze transformatie te ondersteunen. Communicatieserviceproviders hebben strategische partners nodig die het ecosysteem helpen organiseren, gevalideerde oplossingen bieden en verantwoordelijkheid nemen voor de implementatie en operationele resultaten. Dell – met zijn ervaring in digitale transformatie, IT-infrastructuur, diensten en wereldwijde partnernetwerk – is de ontbrekende schakel. Het bedrijf doet aanzienlijke investeringen en ondersteunt zo CSP’s bij het bouwen van hun moderne mobiele communicatienetwerken.”

Moderniseren: een open, cloud-native netwerk

Naarmate telecomnetwerken steeds vaker krachtige infrastructuur en applicaties aan de edge moeten leveren, neemt het aantal componenten dat geïmplementeerd en beheerd moet worden op verschillende geografische locaties exponentieel toe. Dell Technologies introduceert een cloud-native netwerkinfrastructuur met een full stack van open, schaalbare carrier-grade server- en softwareoplossingen om dit te vereenvoudigen en versnellen. Vanaf vandaag kunnen CSP’s gebruikmaken van door Dell Technologies gevalideerde referentiearchitecturen om full-stack telecommunicatieoplossingen van partners – waaronder VMware en Red Hat – te implementeren, inclusief optimale hardware, software en diensten van Dell.

Met Project Metalweaver tilt Dell Technologies deze cloud-native infrastructuur naar een hoger niveau en zorgt het ervoor dat het schaalbaar is naar veel verschillende geografische locaties. Project Metalweaver is een flexibele softwareoplossing waarmee CSP’s eenvoudig duizenden compute-, netwerk- en storage-apparaten van meerdere vendoren op meerdere locaties kunnen selecteren, autonoom implementeren en beheren. Open en on-demand resources kunnen eenvoudig worden geschaald naar multi-premises, ondersteund door de wereldwijde ondersteuning en diensten van Dell Technologies.

Dell Technologies introduceert ook nieuwe referentiearchitecturen voor edge-, core- en Open RAN-omgevingen van telecommunicatie. De referentiearchitecturen bieden full stack-begeleiding, implementatieopties en operationele aanbevelingen voor specifieke use cases om CSP’s te helpen snel en efficiënt de applicaties en diensten te implementeren die bedrijven eisen. Via de flexibele betalingsoplossingen van Dell Financial Services kunnen CSP’s flexibele betalingsoplossingen kiezen voor de producten en diensten die ze nodig hebben om hun netwerken te transformeren of uit te bouwen.

Voortbouwend op de infrastructuuroplossingen van Dell Technologies met VMware Telco Cloud Platform en Red Hat OpenShift, zullen CSP’s in eerste instantie in staat zijn om het volgende te implementeren:

  • Core softwareoplossingen van Affirmed Networks.
  • Private netwerkoplossingen van CommScope RUCKUS.
  • Multi-access edge computing (MEC)-oplossingen met Intel Smart Edge.
  • Dell Technologies werkt samen met Mavenir om 5G Open RAN-software te ontwikkelen met Dell EMC PowerEdge XR11 ruggedized servers.
  • Core softwareoplossingen van Nokia.

Nieuw telecomlab

Dell Technologies introduceert zijn Open Telecom Ecosystem Lab, een plek waar het met partners en klanten kan samenwerken om toekomstige telecomtechnologie en -toepassingen te verkennen en samen te werken op dit gebied. De carrier-grade testomgeving – gehost op het hoofdkantoor van het bedrijf in Round Rock, Texas – biedt CSP’s de mogelijkheid om klantlocaties na te bootsen en real-world oplossingen en -diensten van meerdere leveranciers te testen. Nieuwe oplossingen kunnen in het laboratorium worden geïncubeerd en vervolgens snel op de markt worden gebracht, zodat CSP’s nieuwe enterprise edge-diensten en -toepassingen kunnen creëren. Het technologiepartnerprogramma van Dell Technologies biedt technische middelen en ondersteuning voor projectbeheer om netwerkoplossingen en -diensten te ontwerpen, bouwen, op de markt te brengen en te verkopen.

“Nokia is verheugd dat Dell Technologies deze belangrijke stap zet om zijn ecosysteem uit te breiden. Bovendien is deze benadering noodzakelijk voor 5G en de digitalisering van industrieën. Wij kijken ernaar uit om onze gezamenlijke inspanningen voort te zetten om zo meer open keuzes en opties te creëren die gebruikt kunnen worden in combinatie met Nokia’s toonaangevende 5G core-technologie om betere resultaten te leveren voor onze klanten”, zegt Ron Haberman, chief technology officer, Cloud and Network Services, Nokia.

“De modernisering en cloudificatie van het netwerk – van core tot RAN tot edge – geeft CSP’s twee krachtige tools: keuze en controle. Keuze om te werken met een breed ecosysteem van VMware Ready for Telco Cloud-gecertificeerde partners. En controle over hoe ze 5G-diensten leveren die verbeterde beveiliging, betrouwbaarheid en prestaties bieden aan zowel de provider als de enterprise edge. VMware Telco Cloud Platform, dat bovenop de infrastructuurbasis van Dell Technologies draait, creërt dit open ecosysteem en geeft CSP’s controle over hun digitale transformatie”, aldus Sanjay Uppal, senior vice president en general manager, serviceprovider en edge business unit, VMware.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This