Johnson Controls gaat samenwerken met DigiCert aan digitaal vertrouwen in smart buildings

4 juni 2021

Johnson Controls, leverancier van slimme gebouwen, heeft vandaag hun partnership bekendgemaakt met DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van services voor digitale certificaten en PKI-oplossingen. Samen gaan ze geavanceerde, veilige en vertrouwde connectiviteit verzorgen voor smart buildings. Dankzij de samenwerking kan de digitale OpenBlue-omgeving van Johnson Controls profiteren van alles wat het DigiCert ONE PKI-platform te bieden heeft.

“Door de oplossingen voor smart buildings van Johnson Controls te combineren met de zeer geavanceerde PKI-technologie van DigiCert, zorgen we ervoor dat onze klanten minder risico lopen op kostbare operationele onderbrekingen als gevolg van cyberaanvallen”, vertelt Mike Ellis, executive vice president and chief customer & digital officer van Johnson Controls. “Onze kennis over gezonde, veilige en slimme gebouwen gaat uitstekend samen met de capaciteiten van DigiCert op het gebied van digitale identiteit en geautomatiseerd certificaatbeheer. Daarmee kunnen we onze OpenBlue-omgeving verder mee uitbreiden en aanvullen.”

De gezamenlijke PKI-oplossing verbetert de beveiliging van Operational Technology (OT) en het Internet of Things (IoT) en garandeert daarmee dat de hardware, software en communicatie kunnen worden vertrouwd gedurende de hele levensduur van smart buildings. De oplossing maakt gebruik van moderne PKI-beveiliging en geavanceerd beheer van digitale certificaten voor authenticatie en identiteit van apparaten, versleuteling van gegevens en integriteit van het volledige systeem.  

“Johnson Controls doen hun toonaangevende positie eer aan door met goede PKI-oplossingen de eigenaars van gebouwen het vertrouwen te geven dat hun apparaten veilig zijn verbonden met het netwerk”, aldus Mike Nelson, vice president of IoT security van DigiCert. “DigiCert ONE is het enige platform met een op containers gebaseerde cloudarchitectuur. Het combineert een eenvoudige implementatie met geautomatiseerd certificaatbeheer en kan uitstekend worden geïntegreerd in de OpenBlue-omgeving. Met IoT Device Manager kan de complete levenscyclus van IoT-apparaten worden beheerd. Samen met OpenBlue garandeert dit een veilige digitale transformatie van smart buildings.”

De gecombineerde expertise van de twee bedrijven zorgt ervoor dat de oplossingen voor smart buildings in de OpenBlue-omgeving met vertrouwen kunnen worden gebruikt, nu en in de toekomst.

Johnson Controls maakte onlangs ook een partnership met Pelion bekend, voor het versnellen van innovatie met betrekking tot connectiviteit, beveiliging en ‘intelligence at the edge’ voor de OpenBlue-technologie van Johnson Controls. Pelion’s functionaliteit voor apparaat- en edge-beheer worden gecombineerd met de services van DigiCert om te zorgen voor de hoogste mate van vertrouwen in digitale identiteiten binnen de OpenBlue-oplossingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This