Dell Technologies verbetert Dell EMC VxRail voor betere prestaties en opslagflexibiliteit

2 juni 2021

Dell Technologies kondigt Dell EMC VxRail hyperconverged infrastructure (HCI)-systemen aan met verbeterde prestaties op basis van de onlangs gelanceerde Dell EMC PowerEdge-servers. De leider op het gebied van HCI-systemen biedt ook nieuwe softwareverbeteringen en introduceert dynamische nodes, waardoor klanten effectiever gebruikmaken van bestaande resources én veeleisende workloads ondersteunen met Dell Technologies storage.

VxRail, het enige HCI-systeem dat samen met VMware is ontwikkeld, biedt unieke automatiserings- en orkestratiemogelijkheden waarmee de meer dan 12.000 klanten hun bedrijfsresultaten in kerndatacenters, cloud- en edge-locaties kunnen versnellen. Volgens onderzoek van IDC behaalden VxRail-klanten 452% vijfjaarlijkse ROI en hadden ze 70% productievere IT-teams en 92% minder ongeplande downtime in vergelijking met eerdere IT-omgevingen.

“Klanten kiezen voor Dell EMC VxRail omdat het een eenvoudige IT-ervaring en weg naar de hybride cloud biedt”, zegt Jeff Boudreau, president en general manager, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “De VxRail dankt zijn eenvoud aan Dell’s investering in softwareontwikkeling. Dit zorgt voor gemakkelijke adoptie van onze nieuwste hardware, verbetert de VMware-ervaring en vereenvoudigt de hele IT-levenscyclus. De updates die we vandaag introduceren helpen klanten meer uit hun bestaande resources te halen, ondersteunen nog meer workloads en vereenvoudigen de implementatie om beter te voldoen aan zakelijke eisen.”

Extreme prestaties voor bedrijfskritische workloads

Nieuwe VxRail-systemen met de nieuwste Dell EMC PowerEdge servertechnologie, inclusief 3e generatie Intel Xeon scalable processors, bieden 42% meer cores voor snellere prestaties in vergelijking met eerdere generaties. De optionele Intel Optane persistent geheugen-200-serie verhoogt de bandbreedte met gemiddeld 32% ten opzichte van de vorige generatie.

Bepaalde VxRail-systemen worden ook bijgewerkt met 3e generatie AMD EPYC-processors. Met maximaal 64 cores per processor en verbeterde prestaties [5] beschikken klanten over de flexibiliteit en schaalbaarheid om een breed scala aan workloads en use-cases te ondersteunen. 

Voortdurende verbeteringen aan VxRail HCI-systeemsoftware bieden klanten een optimale ervaring wanneer ze next generation platforms adopteren, met vereenvoudigde VxRail-implementatie en -beheer. Andere verbeteringen aan het VxRail-systeem zijn:

  • De VxRail V-serie biedt nu NVIDIA A40 of A100 Tensor Core GPU-opties. In combinatie met NVIDIA AI Enterprise-software en NVMe-cache-mogelijkheden, bieden ze betere prestaties en meer eenvoudige implementatie voor veeleisende AI- en machine learning-applicaties.
  • De VxRail P-serie biedt een capaciteitsverhoging tot 20% om verschillende workloads zoals VDI, streaming video en medical imaging beter te ondersteunen.
  • De VxRail E-serie biedt klanten meer flexibiliteit met 50% meer PCIe-slots om extra resources toe te voegen, zoals netwerk- of fibre channel-kaarten.

Klanten krijgen ook een snellere applicatierespons dankzij op Intel-gebaseerde PowerEdge-systemen in combinatie met PCIe Gen 4, die de bandbreedte verdubbelt en 33% meer PCIe-lanes biedt om dataverwerking te versnellen.

Introductie van Dell EMC VxRail dynamische nodes

Dell Technologies introduceert VxRail dynamische nodes – compute-only systemen die klanten helpen operations te vereenvoudigen, opslag resources beter te beheren en kosten te verlagen door meer workloads te ondersteunen en VxRail-omgevingen uit te breiden met externe opslagopties. Klanten kunnen het operationele model van VxRail uitbreiden naar externe opslag door VMware vSAN-opslagcapaciteit over clusters te delen via VMware vSAN HCI Mesh. 

“IT-leiders willen de complexiteit van datacenters verminderen, hun IT-budgetten optimaal benutten en de productiviteit optimaliseren. Met hypergeconvergeerde infrastructuur kunnen ze dit allemaal doen”, zegt Paul Nashawaty, senior analist, Enterprise Strategy Group. “Met de huidige VxRail-updates herdefinieert Dell Technologies wat bedrijven van HCI kunnen verwachten. Dell’s aanpak is erg gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat klanten nog zwaardere workloads aankunnen.”

VMware Cloud Foundation on VxRail, als hybride cloudinfrastructuurplatform, kan worden geconfigureerd met dynamische nodes om Dell EMC PowerStore, PowerMax of Unity XT als primaire opslag te gebruiken. Klanten kunnen compute en storage onafhankelijk van elkaar en flexibel schalen om aan de workload-behoeften te voldoen, door het operationele model van VxRail en de nauwe VMware-integratie uit te breiden, inclusief ondersteuning voor VMware Virtual Volume met één enkele bron van Dell-support.

“Door de eenvoud en flexibiliteit van VMware Cloud Foundation on Dell EMC VxRail te combineren met enterprise storage arrays zoals Dell EMC PowerStore, kunnen we nog meer workloads aan”, zegt Eric Miller, vice president private cloud, Rackspace. “Het is de perfecte mix van middelen, waardoor we kunnen profiteren van de automatisering van HCI, de flexibiliteit van de hybride cloud en de prestaties en efficiëntie van bedrijfsopslag.”

VxRail software ondersteunt self-deployment en de nieuwste VMware releases

De VxRail HCI-systemsoftware-verbeteringen geven klanten meer controle over de installatie met nieuwe self-service tools. Klanten kunnen clusterimplementatie valideren, orkestreren en automatiseren wanneer het hen uitkomt, dus het is ideaal voor bedrijven met externe of gedistribueerde omgevingen. Dankzij aanvullende softwaremogelijkheden kunnen klanten nodes in clusters dynamisch opnieuw implementeren of opnieuw toewijzen en zo voldoen aan de workload-eisen. 

Andere softwareverbeteringen zorgen ervoor dat lifecycle management (LCM) nog meer gestroomlijnd is door VMware-updates zoals NSX-T en Tanzu in één upgradecyclus aan te bieden. LCM is nog eenvoudiger doordat de NVIDIA AI Enterprise en VMware-installatiebundel toegevoegd zijn aan het LCM-proces, voor eenvoudigere implementatie. Klanten kunnen aan onderhoudseisen voldoen dankzij meer flexibele upgrade-opties en automatisch de infrastructuur valideren met verbeterde compliance-rapportage. 

“VxRail bepaalt het tempo van HCI-adoptie omdat klanten de geweldige ervaring waarderen die Dell Technologies en VMware samen creëren”, zegt Lee Caswell, vice president, marketing, Cloud Platform Business Unit, VMware. “Door snel ondersteuning voor de nieuwste vSAN-functies toe te voegen, waaronder HCI Mesh, zorgt VxRail voor betere HCI-waarde voor high-performance workloads, AI/ML-ontwikkelaarsomgevingen en capaciteitsintensieve computetoepassingen.”

Beschikbaarheid

  • VxRail systemen met Intel 3e generatie Xeon processors zijn in juli 2021 wereldwijd beschikbaar.
  • VxRail systemen met AMD 3e generatie EPYC zijn in juni 2021 wereldwijd beschikbaar.
  • VxRail HCI-systeemsoftware-updates zijn in juli 2021 wereldwijd beschikbaar.
  • VxRail dynamische nodes zijn in august 2021 wereldwijd beschikbaar.
  • VxRail self-deployment-opties zullen in augustus 2021 beschikbaar zijn in Noord-Amerika via een early access-programma.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This