Fortinet integreert Secure SD-WAN met het Network Connectivity Center (NCC) van Google Cloud

28 mei 2021

Fortinet maakt vandaag bekend dat zijn oplossing Fortinet Secure SD-WAN nu integratie biedt met het Network Connectivity Center (NCC) van Google Cloud. Fortinet zorgt met zijn oplossing Secure SD-WAN voor de meest complete en eenvoudigste overstap naar de cloud. Gebruikers van het NCC kunnen dankzij de integratie eenvoudiger zorgen voor geoptimaliseerde verbindingen met hun geografisch verspreide locaties en applicaties en workloads in Google Cloud. 

Ruim 90% van alle bedrijven maakt gebruik van multi-cloudomgevingen en hybride clouds. Dat betekent dat applicaties zich overal kunnen bevinden, van campusomgevingen tot filialen en van het datacenter tot de cloud. De locatie van elke applicatie zou transparant moeten zijn voor de eindgebruiker. Om dit te bewerkstelligen moeten organisaties applicaties en data in uiteenlopende clouds, datacenters en filialen met elkaar verbinden. En soms gaat dat ten koste van de beveiliging en operationele efficiëntie.

Beveiliging van multi-cloudomgevingen en hybride clouds

Fortinet biedt een oplossing voor deze problemen door de meest uitgebreide ondersteuning voor toepassingsscenario’s binnen de branche te bieden. Dit draagt bij aan een probleemloze, veilige en superieure quality of experience (QoE) voor applicaties, waar die ook maar worden gehost. Dankzij de integratie met het NCC van Google Cloud kunnen gezamenlijke klanten een beroep doen op de Secure SD-WAN-functionaliteit en mogelijkheden van Fortinet voor het overstappen naar de cloud. Daarmee kunnen ze zorgen voor geoptimaliseerde verbindingen tussen applicaties en workloads in Google Cloud ter ondersteuning van hun hybride en multi-cloudomgevingen. Ze kunnen daarmee profiteren van het beste van beide werelden en de kloof dichten met een native cloud underlay van Google Cloud en de Secure SD-WAN- en migratiefunctionaliteit van Fortinet. Dit resulteert in een vereenvoudigde, geautomatiseerde en operationeel efficiënte migratie naar de cloud. FortiGuard Labs biedt aanvullende ondersteuning in de vorm van brancheleidende bedreigingsinformatie en cyberbescherming.

Om organisaties veilig te houden tijdens alle stadia van hun migratie naar de cloud en voor beheereenvoud te zorgen biedt Fortinet ondersteuning voor de volgende toepassingsscenario’s:

  • Geoptimaliseerde verbindingen van omgevingen op locatie naar de cloud en tussen bedrijfslocaties: Fortinet Secure SD-WAN biedt naadloze orkestratie van migraties naar de cloud. De oplossing biedt organisaties snelle en betrouwbare netwerkverbindingen, zodat ze de productiviteit binnen hun wereldwijde bedrijfslocaties en cloudomgevingen op peil kunnen houden.
  • Veilige migraties naar de cloud: Fortinet biedt organisaties ondersteuning voor hun overstap naar de cloud. Het biedt hen een optimale gebruikservaring en snellere toegang tot IT-activa in de cloud. Daarmee kunnen ze de beschikbaarheid van hun bedrijfskritische data, applicaties en workflows waarborgen en die op consistente wijze beveiligen.
  • Beveiliging binnen multi-cloudomgevingen: Fortinet biedt centraal overzicht op, en consistente beveiligingsregels voor multi-cloudomgevingen om applicaties en de connectiviteit te beschermen, van het datacenter tot de cloud.
  • Beveiliging binnen de cloud: Fortinet biedt brancheleidende beveiliging van cloudnetwerken, segmentatie, overzicht en bescherming. Dit wordt aangevuld met ondersteuning door FortiGuard Labs dat ondersteuning biedt om applicaties, workloads en data binnen de cloud veilig te houden tegen externe cyberaanvallen en kwaadaardige activiteit binnen de cloud.

Adaptive Cloud Security voor Google Cloud

Met de integratie met het NCC van Google Cloud breidt Fortinet zijn aanbod van Adaptive Cloud Security-oplossingen verder uit. Dit draagt bij aan nog hechter geïntegreerde en eenvoudiger cloudprocessen. Fortinet biedt organisaties consistente beveiliging van grootzakelijke kwaliteit voor hun omgevingen in Google Cloud met de volgende integraties: 

  • Integratie van FortiGate: Door de integratie van de next-generation firewall FortiGate met Google Cloud kunnen organisaties van elke omvang beschikken over netwerk- en SD-WAN-functionaliteit. Ze kunnen FortiGate inzetten als next-generation firewall en/of als VPN-gateway.
  • Integratie van FortiWeb Cloud WAF-as-a-Service: De web application firewalls uit de FortiWeb WAF-reeks kunnen in verschillende Google Cloud-regio’s worden ingezet. Organisaties kunnen daarmee hun applicatieverkeer inspecteren en filteren in dezelfde regio waar hun ze hun applicaties hosten. Dit maakt een einde aan problemen rond de prestaties en wet- en regelgeving en minimaliseert de kosten van het netwerkverkeer.
  • Integratie met FortiCWP: FortiCWP biedt integratie op API-niveau met de beheer- en beveiligingsdiensten van Google Cloud voor de monitoring en tracking van IT-activa in de cloud, met inbegrip van hun configuraties, activiteiten en dataverkeer. FortiCWP biedt daarnaast integratie met het Google Security Command Center (SCC).

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet, zegt in een toelichting: “Elk bedrijf bevindt zich op een ander punt in zijn cloudtraject. De integratie van Fortinet Secure SD-WAN met het Network Connectivity Center (NCC) van Google Cloud biedt organisaties unieke mogelijkheden die een veilige migratie naar de cloud, tussen clouds en binnen clouds waarborgen. Deze combinatie draagt tegelijkertijd bij aan een optimale gebruikservaring voor applicaties, waar die ook maar worden gehost.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This