Google Cloud presenteert innovaties in Google Workspace tijdens I/O

19 mei 2021

Na meer dan een jaar van samenwerken op afstand vertonen veel mensen tekenen van digitale vermoeidheid. Daarom bouwt Google Cloud verder aan de toekomst van werken met smart canvas voor Google Workspace. Deze nieuwste toevoeging werd vandaag gepresenteerd tijdens I/O, de jaarlijkse conferentie van Google Cloud.

Het evoluerende, hybride werkmodel brengt nieuwe uitdagingen op het gebied van samenwerking met zich mee. Hoe blijven teams gefocust en verbonden terwijl ze samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden? Met smart canvas zijn samenwerkingen zichtbaarder dan ooit tevoren en wordt ieder project eenvoudig beheerd. Vermeldingen van collega’s of vergaderingen in bestanden zijn gestroomlijnd en direct toegankelijk.

Met smart canvas en innovaties in Google Meet, wordt het daarnaast in het najaar mogelijk om rechtstreeks vanuit Documenten, Spreadsheets en Presentaties live gesprekken te voeren. Op die manier kunnen collega’s en deelnemers elkaar zien en horen terwijl ze samenwerken aan het online document. Zo zijn zij binnen de kortste keren verbonden en kunnen zij hun ideeën sneller omzetten tot werkelijkheid.

Om nog slimmer te werken, worden de komende maanden extra functionaliteiten toegevoegd voor ondersteund schrijven in Documenten op internet. Dit omvat waarschuwingen over ongewenst taalgebruik, evenals andere stijlsuggesties die het bewerken versnellen en schrijven effectiever maken. Spreadsheets krijgt later ook formulesuggesties die het voor iedereen gemakkelijker maken om inzichten uit data te halen.

Verder heeft Google aangekondigd:

  • Interactieve bouwstenen voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties zoals ‘slimme fiches’, sjablonen en checklists; 
  • Het paginaloze formaat in Documenten waardoor het oppervlak zich moeiteloos aanpast aan ieder apparaat of scherm; 
  • Tijdlijnweergave in Spreadsheets voor het eenvoudig beheren van projecten; 
  • Een nieuw documentsjabloon om nog gemakkelijker te notuleren tijdens vergaderingen in Google Meet.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This