Deltalink verstevigt portfolio van state-of-the-art netwerkoplossingen met Cambium Networks

19 mei 2021

Deltalink heeft een distributieovereenkomst gesloten voor het verdelen van de producten en oplossingen van Cambium Networks in de Benelux.  

Cambium Networks is een leverancier van draadloze breedbandoplossingen. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio van schaalbare en beveiligde WiFi en LAN-netwerken, breedband point-to-point (PTP) en point-to-multipoint (PMP)-platformen, inclusief indoor- en outdoor acces points en switchen. Alle producten kunnen beheerd binnen één cloud platform wat het mogelijk maakt om krachtige communicatienetwerken te bouwen. 

Deze producten en oplossingen passen naadloos in het huidige gamma van producten die deltalink vandaag reeds verdeeld naar IT-partners in België en Luxemburg. Deltalink heeft reeds eerder ervaringen met het productgamma van Cambium Networks omdat deze enige tijd geleden Xirrus overgenomen hebben. Xirrus werd in de BeLux verdeeld door deltalink en komt dus nu terug in de portfolio van deltalink. Met de cnVision oplossing van Cambium Networks wordt het ook mogelijk om video bewakingscamera’s van Vivotek (waarvoor een distributiecontract werd getekend in 2020) te integreren en te beheren via een Video Management System (VMS) platform in een draadloos netwerk. De producten van Cambium Networks zijn dus duidelijk complementair op het bestaande productportfolio van delatlink. In combinatie met de value-add diensten van deltalink zijn de producten en oplossingen van Cambium Networks een absolute meerwaarde voor IT-resellers. 

Cambium Networks, opgericht in 2011 uit Motorola Solutions en sinds 2019 beursgenoteerd op Nasdaq, heeft op korte termijn een stevige reputatie opgebouwd binnen de IT wereld met haar WiFi, IoT én 5G producten. Het bedrijf heeft meer dan 700 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 150 landen.  

 Johan Cools, General Manager deltalink: “Met Cambium Networks verstevigen we onze portfolio van netwerk producten. We verwelkomen ook terug de producten en diensten van Xirrus dat nu deel uitmaakt van Cambium Networks. Met Cambium Networks willen we ook onze eerste stappen zetten in het aanbieden van IoT en 5G netwerkproducten. Beiden zijn producten waar in de nabije toekomst veel vraag vanuit de markt zal komen. Door deze producten nu reeds aan te bieden kunnen onze klanten zich goed voorbereiden en de nodige ervaring opdoen. We kijken uit naar een uitstekende samenwerking met Cambium Networks. We zijn er ook van overtuigd dat deze producten en oplossingen onze klanten nieuwe business opportuniteiten zal bieden.”

Karyn Pastorino, Director Global Channel Marketing Cambium Networks, zegt: “Onze producten en oplossingen worden reeds in meer dan 150 landen verdeeld. De Benelux was nog een ‘blind spot’ voor ons. Met deltalink verzekeren we ons van een distributiepartner die wat ervaring, aanpak en value-add services betreft perfect past binnen onze verkoopstrategie om onze producten en oplossingen succesvol uit te rollen binnen verschillende markten via IT-resellers. Ook wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met deltalink en haar klanten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This