nucleoo belooft organisaties ‘data insights as a service’

7 mei 2021

Voor bedrijven die datagedreven willen worden, is er vanaf nu nucleoo. Een nieuwe dienst, ontwikkeld door de in Amsterdam gevestigde scale-up, die ‘data insights as a service’ levert. Met nucleoo hoeven bedrijven geen dure consultants in te huren om met datamanagement aan de slag te kunnen. Het platform levert feiten, projecties, modellen en scenario’s als een complete service voor iedere onderneming.

Data is de kern van steeds meer bedrijfsprocessen. Toch is het inhuren van externe data-consultants of het opleiden van eigen analisten lang niet voor elke directeur en manager haalbare kaart. Het gevolg? Met ruim 70% van de data die bedrijven verzamelen, wordt nog steeds niets gedaan. Dit probleem lost nucleoo op. Met de nieuwe dienst ‘data insights as a service’ wordt ieder bedrijf namelijk een datagedreven organisatie. Van start-up tot gemiddelde mkb’er en de grotere ondernemingen. Zij krijgen met nucleoo deskundige data-inzichten voor slechts een fractie van de kosten die nu tot nu toe gebruikelijk zijn in de markt.

Concrete insights

nucleoo is een gebruiksvriendelijk platform met cloud services, software-componenten en de inzet van hooggekwalificeerde data-analisten. “Bedrijven leveren hun data, het platform doet de rest. Op basis van de gegevens en onze analyses nemen we bedrijven bij de hand en leveren hen concrete insights. Dat kunnen bijvoorbeeld statistieken zijn, maar ook scenario’s en voorspellingen”, aldus directeur Pieter Aarts. Als voorbeeld noemt hij een retailer, die zijn integrale winstmarge per product of de effectiviteit van een promotiecampagne in kaart wil brengen. “Hij geeft ons zijn data uit het verleden, wij bepalen dan bijvoorbeeld welke elementen invloed hebben op de vraag. Die gegevens worden ingevoerd, waarna de technologie concrete insights levert. En dat gebeurt allemaal in een extreem beveiligde omgeving uiteraard.”

Betere beslissingen nemen

nucleoo heette tot voorkort Bi4Group en heeft haar R&D-team in het Spaanse Granada. De nieuwe bedrijfsnaam komt van de Spaanse vertaling van ‘nucleus’, de kern van een atoom . Met de naamswijziging komt dus ook een nieuwe dienst: ‘data insights as a service’. “Data is nu eenmaal een kernbehoefte geworden van organisaties die innovatief willen zijn en begrijpen dat je alleen op die manier concurrerend blijft. Met ons platform versterken we hun zakelijke gevoel met toegankelijke, flexibele gegevensinzichten waarmee ze betere beslissingen nemen. En dat zonder dure consultants”, aldus Aarts. Wat blijft staan is onze 100% focus op onze klanten en partners waar we al jaren mee samenwerken. 

Data-insights voor iedereen bereikbaar

De eerste bedrijven zijn al aangehaakt. Zij gebruiken nucleoo de eerste drie maanden gratis en kiezen daarna voor een abonnement: lite, pro of premium. Bij ieder pakket komt een bepaald aantal data-sources en reports waar bedrijven gebruik van kunnen maken. “Andere diensten die dit beloven, zijn doorgaans niet voor kleinere bedrijven bereikbaar. Ze zijn té ingewikkeld voor mensen zonder IT-achtergrond of simpelweg te duur. nucleoo maakt data-insights eindelijk betaalbaar en toegankelijk voor iedere onderneming.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This