White label cloud computing als oplossing voor VCO’s

30 april 2021

Als je als Virtual Cloud Operator (VCO) aan de slag wilt in België, is het raadzaam om even stil te staan bij de concrete voordelen die white label cloud computing te bieden heeft en dergelijke cloud oplossing af te wegen tegen de mogelijks meer bekende alternatieven. White label cloud computing stelt VCO’s in staat om hun eigen branded omgeving aan te bieden. Daarnaast zijn ook concrete voordelen zoals een makkelijke en snelle installatie en geen zware voorafgaande investeringen zeker mee te nemen in de afweging. De white label cloud computing oplossing as-a-service van Whitesky voegt hier nog aan toe dat er de nodige begeleiding en ondersteuning wordt geboden en dat VCO’s meer controle over hun data en eindklanten hebben. 

Aan de slag als VCO

Vaak hebben VCO’s bij het opzetten van hun cloudomgeving heel wat keuzes te maken. De cloudomgeving publiek maken is de belangrijkste eerste stap voor VCO’s. Onze white label cloud oplossing biedt vanaf het eerste moment enkele significante voordelen aan VCO’s. Door VCO’s vanaf het begin voldoende te begeleiden en de noodzaak aan zware pré-investeringen weg te nemen, kunnen VCO’s veel sneller aan de slag en dus ook sneller klanten op weg zetten en omzet genereren.

Onboarding, begeleiding en ondersteuning

Vaak is het voor VCO’s niet altijd makkelijk om tussen de talloze aanbiedingen van cloudoperatoren het aanbod te kiezen dat het beste aansluit bij de opzet van de VCO. Met de Whitesky-oplossing krijgt elke VCO nog voor het opzetten van de cloud een pre-onboarding zodat alle noden en vragen in kaart kunnen worden gebracht. Daarna kan de VCO zijn eigen cloudomgeving, onder eigen naam, heel snel een eenvoudig in de lucht brengen en op een zeer korte periode operationeel zijn. Door de hoge graad van automatisatie is de cloud eenvoudig te managen en schaalbaar.

Geen zware investeringen nodig 

Een bijkomend voordeel dat VCO’s al van bij de opstart voelen is dat er geen zware pré-investeringen of een heel IT team nodig zijn om de omgeving op te zetten en te runnen. Startende VCO’s hebben vaak niet de resources of mankracht om hun cloudomgeving volledig zelf te gaan opzetten, uitwerken en managen. Door de cloud-as-a-service propositie hoeven VCO’s niet te investeren in hard- of software en door de begeleiding en ondersteuning hoeven ze zelf ook geen heel IT-team in huis te hebben. 

Sterkere positie

Op de prijzen van de bekende cloudproviders is weinig business te maken, marges staan in het partnerkanaal zwaar onder druk. Doordat VCO’s met Whitesky zelf cloudprovider kunnen worden onder eigen naam (white label) en via het geïntegreerde portaal perfect zicht hebben op de invoicing, kunnen de VCO’s zelf marges beheren en hiermee spelen. Van zodra de cloud operatief is, kan de VCO al marges gaan draaien.  

De cloudomgeving managen

Ook wanneer de cloudomgeving actief is, zijn er voor VCO’s nog tal van verschillen tussen een white label cloud computing oplossing van Whitesky en de gekende alternatieven. Een white label cloud computing oplossing onderscheidt zich voornamelijk op het vlak van branding en controle wat resulteert in een sterkere positie voor de VCO. 

Eigen branded cloud

Een white labeled cloud computing oplossing betekent dat VCO’s de volledige cloudomgeving kunnen branden en hun eigen identiteit in de omgeving kunnen steken van lay-out tot architectuur en billing, zelfs inclusief identity management. Dit helpt in de ervaring die een VCO aan eindklanten kan geven maar versterkt even goed de positie van de VCO naar de eindklanten toe. 

Controle over data 

Bedrijven houden steeds meer rekening met waar data worden opgeslagen en hoe met de data wordt omgegaan. Omdat Whitesky met een gedistribueerde oplossing werkt, staat de hardware nooit ver en kiest de VCO ten eerste zelf de fysieke locatie van zijn cloudomgeving binnen Europa. Dit garandeert dus dat de data lokaal worden opgeslagen en de VCO volledige controle heeft over zijn eigen data. Deze controle biedt ook weer een extra voordeel voor de VCO om aan de eindklanten te garanderen. 

Jeroen Van Langenhove

Jeroen Van Langenhove

Jeroen Van Langenhove is Managing Director van Whitesky

Pin It on Pinterest

Share This