Red Hat reduceert kosten en complexiteit van hybride cloudbeheer met uitbreiding Red Hat Insights

30 april 2021

Red Hat, leverancier van open source oplossingen, kondigt aan dat het Red Hat Insights, zijn predictive analytics-aanbod, heeft uitgebreid naar de open hybride cloud met de lancering van Red Hat Insights voor Red Hat OpenShift en Red Hat Ansible Automation Platform en met uitgebreide mogelijkheden voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Voor klanten die gebruikmaken van RHEL, Red Hat OpenShift en Ansible Automation Platform zijn hiermee verbeterde zichtbaarheid van on-premises omgevingen en meerdere publieke clouds inbegrepen in hun abonnementen. Dit geeft ze meer zichtbaarheid en analysemogelijkheden in operationele hybride cloud-omgevingen. 

Insights is een suite van cloud-diensten, aangedreven door een expertsysteem dat is gebouwd op gegevens die jarenlang zijn verzameld in het wereldwijde klantenbestand van Red Hat. Insights vereenvoudigt veel voorkomende taken waarmee IT-teams te maken krijgen bij het onderhouden, optimaliseren en schalen van infrastructuur, zodat ze proactief acties kunnen ondernemen die de beveiliging en operationele efficiëntie kunnen verhogen en de kosten beheersbaar maken. Door de expertise van Red Hat als dienst te leveren, helpt Red Hat gebruikers proactief een verscheidenheid aan potentiële softwarebeveiligings- en configuratieproblemen op te sporen, te analyseren en te verhelpen. Dit werkt op basis van automatische waarschuwingen met aanbevelingen om te implementeren voordat deze problemen downtime, een clusterfout of een mislukte upgrade kunnen veroorzaken.

Veel IT-teams worstelen met de complexiteit van het beheer van hybride clouds met behulp van gefragmenteerde, op zichzelf staande tools. Insights biedt uniforme zichtbaarheid over alle platformen, waardoor teams holistisch kunnen beheren in plaats van gebruik te maken van ongelijksoortige, cloudspecifieke tools. 

“Zelfs de meest klantgeobsedeerde bedrijven zullen niet succesvol zijn als ze hun werkwijzen voor het ontwerpen van producten, het optimaliseren van interne activiteiten en het op elkaar afstemmen van resources en middelen. Softwareleiders moeten samenwerking verankeren in geïntegreerde planning en uitvoering. Strategische portefeuilles die producten en waardestromen weerspiegelen in plaats van losstaande projecten helpen de doorlooptijden te verkorten,” merkt Forrester op in een rapport van januari 2021 (1). Forrester vervolgt: “Uitgebreide samenwerking maakt teams meer bereid om te experimenteren en hun richting te herijken als dat nodig is, wat verandering nog meer versnelt.”

Ondanks de duidelijke noodzaak om een consistent beeld te hebben van hybride cloud-operaties, scheiden veel organisaties de teams en budgetten voor het onderhouden en laten groeien van bedrijfskritische applicaties die op traditionele systemen draaien, van die voor cloud-native stacks en operaties. Door Insights uit te breiden met Red Hat OpenShift en Ansible Automation Platform wil Red Hat de wrijving verminderen tussen IT- en bedrijfsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de systemen die nodig zijn om het bedrijf vandaag te laten draaien, terwijl ze ook de diensten en applicaties bouwen om de groei van morgen te stimuleren. 

Risico’s beperken vs. cloud-native wildgroei 

Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform voor bedrijven, heeft zich ontwikkeld tot het fundament voor hybride cloudomgevingen, waarmee klanten cloud-native services kunnen omarmen en tegelijkertijd traditionele applicaties kunnen ondersteunen. Met Insights for Red Hat OpenShift kunnen ondernemingen proactiever potentiële problemen identificeren, prioriteren en oplossen, en daarnaast kosten beheren binnen multi-cluster omgevingen. 

Het in balans brengen van de kosten in hybride cloud-omgevingen zonder inzicht in specifieke ‘cost drivers’ of zonder abonnementen te gebruiken, kan een uitdaging zijn. De mogelijkheden van Insights voor kostenbeheer en abonnementen bieden een vereenvoudigde en intuïtieve overzicht van de kosten, van macro tot granulair, voor Red Hat OpenShift multi-cluster implementaties van publieke clouds tot bare-metal servers. Verder bieden ze een holistische kijk op de werkelijke kosten die gepaard gaan met het draaien van een OpenShift-omgeving, met de mogelijkheid om per project of team in te zoomen.

Automatisering voor betere samenwerking en innovatie tussen IT-teams

Met Ansible Automation Platform kunnen klanten afstappen van doe-het-zelf silo-oplossingen door middel van automatiseringsmogelijkheden die hen helpen om sneller te reageren op veranderende bedrijfsvereisten en om toekomstige plannen te realiseren.

Insights for Ansible Automation Platform, voorheen bekend als Automation Analytics, is ontworpen om teams in een organisatie meer inzicht te geven in hun automatiseringsgebruik in het hele bedrijf en om gemeenschappelijke benaderingen en praktijken voor automatiseringsworkflows vast te stellen. 

Beter inzicht in kwetsbaarheden, compliance en abonnementen 

Sinds Insights in 2019 werd toegevoegd aan alle actieve Red Hat Enterprise Linux-abonnementen, is het aantal RHEL-instances die Insights gebruikt voor het beheer van operationele efficiëntie en beveiligingsherstel gegroeid tot meer dan 600.000 RHEL-hosts die dagelijks worden geanalyseerd. Verder zijn de mogelijkheden van Insights for Red Hat Enterprise Linux voor security-, operations- en bedrijfsteams uitgebreid om Red Hat Enterprise Linux verder nog meer de intelligente basis te maken voor workloads in de hele open hybride cloud.

Verbeteringen voor Insights for Red Hat Enterprise Linux zijn onder andere:

  • Versterkte threat intelligence-mogelijkheden, waaronder het identificeren van welke beveiligingsadviezen en Common Vulnerabilities and Exposures (CVE’s) van toepassing zijn op een Red Hat-omgeving, evenals compliance-scanning via OpenSCAP.
  • Verbeterde notificaties om inzicht te geven in beveiliging, activiteiten en kosten, evenals aanbevelingen voor integratie met andere tools voor activiteiten en IT-beheer.
  • Vereenvoudigd abonnementenbeheer, voorheen bekend als Subscription Watch, biedt uniforme rapportage van het gebruik van Red Hat-abonnementen en, via Red Hat Cloud Access, eenvoudigere onboarding van abonnementen en beheer over publieke cloudomgevingen.

Beschikbaarheid

Insights voor Red Hat OpenShift en Insights voor Ansible Automation Platform zijn nu beschikbaar, samen met Insights voor Red Hat Enterprise Linux, op cloud.redhat.com.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This