Dassault Systèmes blijft groeien in eerste kwartaal 2021

29 april 2021

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2021, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet groeide in de afgelopen periode met 9% in vergelijking met 2020, naar ruim 1,17 miljard euro. De winst per aandeel groeide met 54% ten opzichte van dezelfde periode in 2020, naar € 0,66 (IFRS in constante valuta).  

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Tijdens besprekingen met klanten en partners wordt duidelijk dat in verschillende markten een nieuwe innovatiecyclus is begonnen, gedreven door duurzaamheid en een mensgerichte focus. Deze trend is recent ook belicht tijdens de Shanghai Auto Show, waar bedrijven vooruitliepen op de planning voor hun volgende generatie portfolio’s en mobiliteitservaringen.” 

“We zijn verheugd de uitbreiding van het strategisch partnerschap met Bouygues Construction aan te kondigen in de infrastructuurmarkt. Door de ‘virtual twin experience‘ naar de bouwindustrie te brengen introduceren wij in deze markt nieuwe duurzame ervaringen, allemaal in de cloud en mobiel. Op die manier kunnen alle partners in de waardeketen samenwerken en innoveren.” 

“Wij richten ons sterk op het versnellen van de innovatiecyclus in drie sectoren van de wereldeconomie: ‘Manufacturing‘, ‘Life Sciences & Healthcare‘ en ‘Infrastructure & Cities’. Dat is alleen te bereiken door een vergaande platformisering van deze markten. Met ons 3DEXPERIENCE-platform, dat Mod-Sim koppelt aan geavanceerde datafuncties, zijn wij goed gepositioneerd om klanten te helpen platformgedreven te worden. Het 3DEXPERIENCE-platform bouwt voort op een groot portfolio van datagedreven processen en rollen. Daarmee zijn data van verschillende bronnen uit de echte wereld te ontsluiten en te gebruiken volgens een consistente semantiek. Zo kunnen we virtuele twin-ervaringen van producten, assets, productiefaciliteiten, of zelfs complete bedrijven helpen creëren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This