Axis Communications gaat explosieveilige camera’s ontwikkelen

29 april 2021

 Axis Communications gaat zijn eigen explosieveilige bewakingscamera’s en -apparaten ontwikkelen via een nieuwe dochteronderneming, Axis Ex AB. Dankzij een audit van het kwaliteitsmanagementsysteem van het dochterbedrijf kan Axis zijn eigen explosieveilige apparaten produceren en wereldwijd verkopen conform de internationale normen ATEX, IECEx, METLabs en andere wereldwijde certificeringen. De eerste explosieveilige cameramodellen van Axis zijn in de zomer van 2021 verkrijgbaar.

Sinds 2015 beschikt Axis over een breed portfolio van explosieveilige netwerkcamera’s, ontwikkeld in samenwerking met zijn productiepartners. Omdat de markt groeit en de voordelen van explosieveilige camera’s in steeds meer sectoren bekend zijn, is het voor Axis een logische stap om zelf explosieveilige apparaten te produceren en het productassortiment uit te breiden. Door de productie in eigen hand te nemen, kan Axis de volledige verantwoordelijkheid nemen over het ontwerp en de kwaliteit van het product, van tekentafel tot levering en van service tot ondersteuning.

Belangrijke strategische stap

Philippe Kubbinga, Regional Director Middle Europe bij Axis, licht de plannen toe: “Onze introductie op de markt van explosieveilige producten is erg succesvol geweest en we hebben veel geleerd. Zo dien je als fabrikant van dergelijke apparaten over de nodige certificeringen te beschikken. De beslissing om volledige verantwoordelijkheid te nemen over het ontwerp en de productie van explosieveilige apparaten is dan ook een belangrijke strategische stap voor Axis. De voordelen voor onze klanten zijn enorm, niet alleen omdat we nu explosieveilige producten kunnen toevoegen aan ons brede assortiment, maar ook omdat we ze efficiënt op de markt kunnen brengen.”

Vijf jaar garantie

Een audit heeft uitgewezen dat het kwaliteitsmanagementsysteem van het nieuwe bedrijf Axis Ex AB voldoet aan de normen ISO 9001 en ISO 80079-34. Hierdoor zijn Axis-producten gecertificeerd om overal ter wereld te worden gebruikt, in tegenstelling tot enkele andere explosieveilige apparaten, die alleen gecertificeerd zijn voor gebruik in bepaalde regio’s. Omdat Axis de producten zelf maakt, kan het klanten vijf jaar garantie bieden, een ongewoon lange garantietermijn op de markt van explosieveilige camera’s.

Volgens Philippe Kubbinga gaan de plannen voor explosieveilige apparaten van Axis verder dan alleen netwerkbewakingscamera’s: “Axis-netwerkcamera’s staan centraal in ons aanbod en zijn enorm waardevol voor klanten in allerlei sectoren en omgevingen. Tegelijkertijd blijven we ons assortiment netwerkproducten verder innoveren en verbreden. Veel van deze producten zullen dan ook profiteren van onze explosieveilige bescherming.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This