2e Editie van de Belgian Cloud Summit gaat digitaal en wordt gratis voor alle deelnemers

29 april 2021

De tweede editie van de Belgian Cloud Summit gaat dit jaar door van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 juni 2021. De Cloud Summit heeft als baseline ‘from strategy to practice’ meegekregen. Hiermee willen de organisatoren aangeven dat bij het gebruik van cloud-diensten alles best vertrekt vanuit een klare ‘digitale transformatie-strategie’. Het gebruik van cloud-applicaties en cloud-diensten vindt dus best haar oorsprong in een weloverwogen strategie. Pas dan komt de keuze aan bod van de juiste applicaties, datacenter-diensten en alle security en communicatie-aspecten om het hoekje kijken. Maar ook deze aspecten zullen tijdens deze conferentie uitvoerig worden behandeld. 

De corona-pandemie heeft het gebruik van cloud-diensten in een onverwachte ‘extra’ boost gegeven.  Zo verwacht IDC bijvoorbeeld een wereldwijde groei van cloud diensten en infrastructuur die zal gaan van 229 miljard dollar in 2019 tot over de 500 miljard in 2023, of een quasi verdubbeling in vijf jaar tijd (!). Het IDC-rapport identificeert SaaS (Software as a Service) als de belangrijkste groeifactor, gevolgd door IaaS (Infrastructure as a Service).

Peter Buelens, voorzitter van de Board bij organisator Brewery of Ideas en het conferentieplatform Insightz.io: ‘We voelen nu reeds dat de Belgian Cloud Summit veel tractie in de markt genereert. Zoals bij onze andere conferenties richten we ons op C-levels (CEO’s, CTO’s, CIO’s en IT-strategen), interne en externe consultants en medewerkers die in de bedrijven met applicaties bezig zijn.’

De conferentie programmeert meer dan 30 sprekers volgens vier inhoudelijke tracks: Digitale Transformatie, Cloud Strategie en Cloud Applicaties, Cloud Security en Datacenter-diensten. 

De Belgian Cloud Summit kan rekenen op een aantal prominente sprekers, zoals Peter Coppens, VP bij Colt Technology Services, Valon Rexhepi, CEO van Devoteam, Punit Bhatia, privacy expert, Thomas Kessler, partner bij Deloitte en Tjerk Bijlsma, CTO bij Cisco. 

Gedurende deze conferentie kunnen de deelnemers verschillende seminaries en presentaties van (inter)nationale sprekers rond uiteenlopende onderwerpen online bijwonen. Alle presentaties worden nadien ter beschikking gesteld op het online platform https://www.insightz.io

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This