Betere prestaties en meer automatisering voor Dell EMC PowerStore-gamma

20 april 2021

Met nieuwe software en automatiseringsmogelijkheden gaat Dell Technologies de prestaties van Dell EMC PowerStore enterprise storage-systemen verbeteren. Tegelijkertijd breidt Dell Technologies het opslaggamma uit met de PowerStore 500, een goedkoper model dat geschikt is voor een breder scala aan bedrijven en gebruikssituaties en dat prestaties en functies op enterpriseniveau levert.

“PowerStore is de snelst groeiende nieuwe architectuur in de geschiedenis van Dell. Nieuwe en bestaande storageklanten ervaren zelf hoe het unieke ontwerp, de straffe prestaties en de bijzondere automatiseringsmogelijkheden van PowerStore hen ondersteunen om te innoveren en om hun concurrentievoordeel te behouden”, aldus Jeff Boudreau, voorzitter en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. “Vandaag kondigen we aan dat we PowerStore sneller en slimmer hebben gemaakt, terwijl het voor een breder scala aan bedrijven nu ook eenvoudiger is om met het platform aan de slag te gaan.”

Dell Technologies, leider in bedrijfsopslag1, heeft wereldwijd in meer dan 60 landen al meer dan 400 Petabytes aan PowerStore-opslag geleverd – het equivalent van 136 miljard liedjes als MP3-bestanden. De oplossing wordt gebruikt in sectoren als onderwijs, gaming, transport, gezondheidszorg, retail en financiële dienstverlening. Nieuwe gebruikers van PowerStore zijn onder meer Columbia Southern University, RealPage, Tech Data, de Universiteit van Pisa en UltraLeap. Bij die laatste onderneming zien ze voor sommige toepassingen de prestaties met 450% verbeteren.

Software-innovatie

De aanpassingen in de software PowerStoreOS 2.0 kunnen op nieuwe en bestaande PowerStore-apparaten worden toegepast zonder de activiteiten van de klant te moeten onderbreken. De voornaamste verbeteringen zijn:

– Verbeterde prestaties: PowerStore ondersteunt nu een breed scala aan workloads met zijn scale-up, scale-out architectuur voor block, file en VMware vSphere Volumes (vVols). Bedrijven krijgen nu betere prestaties van workloads op hun PowerStore, met tot 25% meer Input/Output Operations Per Second (IOPS).2

– Modernisering van de infrastructuur: PowerStore breidt de voordelen van NVMe (nonvolatile memory express) uit over het hele datacenter door de optie van NVMe over Fibre Channel (NVMe-FC) toe te voegen. Hiervoor is geen extra hardware nodig, een eenvoudige software-update volstaat.

– Scale-out met AppsON: de enige storage-array in de branche met een ingebouwde VMware ESXi-hypervisor3 stelt admins in staat om applicaties rechtstreeks op het systeem uit te voeren met behulp van de AppsON-functie voor betere prestaties, mobiliteit en het bestendigen van workloads. De scale-out- en appliance clustering-uitbreidingen aan AppsON zorgen voor extra rekenkracht bij opslag- en data-intensieve applicaties op edge-locaties in sectoren zoals gezondheidszorg en big data-analyse.

“Ondernemingen die een digitale transformatie ondergaan, zijn op zoek naar betere prestaties en meer flexibiliteit om hen te helpen bij het ondersteunen van nieuwe veeleisende workloads en het beter consolideren van de bestaande workloads in gedistribueerde omgevingen”, zegt Eric Burgener, research vice president, Infrastructure Systems, Platforms & Technologies Group bij analist IDC. “De integratie van nieuwe technologieën en de enterprise-class storage beheermogelijkheden in goedkopere opslagoplossingen, zoals de Dell EMC PowerStore 500, bieden klanten extra opties, zelfs als ze meer waar voor hun geld willen.”

Meer intelligentie

De PowerStore updates automatiseren dataprocessen en leveren hierdoor grotere kostenbesparingen op:

– Intelligente gegevensreductie: PowerStore vereenvoudigt het opslagbeheer door de capaciteit en prestaties te optimaliseren en tegelijkertijd een gegarandeerde datareductie van 4:1 te leveren.4 De intelligente datareductie-functionaliteit van de array is altijd actief zonder de algemene prestaties te beïnvloeden.

– Grotere flexibiliteit en herstelvermogen: De Dynamic Resiliency Engine (DRE) van PowerStore helpt klanten om de prestaties op peil te houden en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen dual drive DRE biedt tot 98% minder beheertaken in vergelijking met traditionele RAID-configuraties.5

– Slimmere tiering: PowerStore maakt gebruik van storage class memory (SCM) als permanente opslag en maakt onderscheid tussen SCM- en standaard NVMe-schijven binnen het systeem. Hierdoor wordt de toegang tot metadata versneld voor een tot 15% lagere latency van de werklast6, met een investering die net zo laag is als een enkele Intel® Optane™ D4800X -schijf.

De automatiseringsmogelijkheden van PowerStore worden aangevuld met Dell EMC CloudIQ. Deze software voor opslagmonitoring en -analyse maakt gebruik van artificiële en menselijke intelligentie om realtime inzichten in prestaties en capaciteit te leveren.

PowerStore 500

De PowerStore 500 levert prestaties en opslagdiensten op enterpriseniveau tegen een toegankelijke prijs. PowerStore 500 is geschikt voor bedrijven van elke omvang en kan worden gebruikt op gedecentraliseerde locaties, in edge-omgevingen of bij grotere IT-implementaties. De array is ook verkrijgbaar via Flex On Demand, zodat klanten de technologie kunnen aanschaffen die ze nodig hebben en hun kosten kunnen afstemmen op hun daadwerkelijke gebruik.

De compacte 2U-vormfactor van de array kan tot 1,2 petabytes opslaan en is geschikt voor veeleisende enterprise workloads, met ondersteuning voor maximaal 2,4 miljoen SQL-transacties per minuut7 en 1.500 VDI-desktops per appliance8. Klanten kunnen meerdere PowerStore 500-appliances combineren tot een betaalbaar cluster die eenvoudig kan worden beheerd met mogelijkheden voor automatisering en datamobiliteit. Voor grotere configuraties kunnen klanten verschillende PowerStore-modellen mixen om te schalen naarmate hun IT-behoeften veranderen.

Het Dell EMC Future-Proof Program omvat de zogenaamde Anytime Upgrades, het meest flexibele upgradeprogramma voor controllers in de sector9. Uniek voor Dell Technologies daarbij is dat klanten de prestaties en capaciteit van hun PowerStore al na 180 dagen kunnen verbeteren of uitbreiden10. Anytime Upgrades, gecombineerd met een aanpasbare architectuur, maakt dure, disruptieve platformmigraties overbodig.

De Dell EMC PowerStore software-updates kan men downloaden vanaf 10 juni 2021. PowerStore 500 is te bestellen vanaf 4 mei 2021 met wereldwijde verzending vanaf 10 juni 2021.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This