Marktleider in people solutions SD Worx verbetert gebruikerservaring met TrustBuilder Mobile Authenticator

31 maart 2021

Paswoordloze authenticatie is niet langer een droom: SD Worx, een toonaangevende Europese leverancier van people solutions, biedt zijn gebruikers binnenkort paswoordloze en toch veilige toegang tot zijn HR-applicaties. Door gebruik te maken van TrustBuilder Mobile Authenticator is er geen nood meer aan dure, minder veilige en minder gebruiksvriendelijke alternatieven.

SD Worx is een Europese koploper als het gaat om het digitaliseren van HR-diensten. Het bedrijf was een van de eersten die overstapte van papieren processen naar het aanbieden van web- en mobiele applicaties aan zijn klanten.

“Digitaal zal in de toekomst het belangrijkste kanaal zijn om HR-interacties aan te bieden”, zegt Michael Custers, CMO bij SD Worx. Door een hele reeks HR-toepassingen op één plaats te bundelen, maakt SD Worx het leven van zowel gespecialiseerde HR-medewerkers als van personeelsleden een stuk makkelijker.

Meer dan 4 miljoen mensen gebruiken de HR-toepassingen van SD Worx. Hetzij op dagelijkse basis (HR-professionals bij de klanten van SD Worx), hetzij minder regelmatig, bijvoorbeeld medewerkers van klanten die loonfiches willen raadplegen, verlof aanvragen, onkosten goedkeuren, … De informatie die in HR-toepassingen wordt opgeslagen, is uiterst vertrouwelijk en persoonlijk. Daarom wordt de toegang beschermd met Multi-factor authenticatie. Traditioneel gebruikte SD Worx gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties aangevuld met hardware token devices, eenmalige wachtwoorden verstuurd per sms (SMS OTP) en mobiele authenticators zoals Google of Microsoft Authenticator.

“We wilden af van de gebruikersnaam-wachtwoordcombinatie”, zegt Gert Beeckmans, Chief Risk & Security Officer bij SD Worx Group. “Het verbeteren van de algehele gebruikservaring was onze prioriteit. Extra codes ingeven om te authenticeren bovenop het beheer van je wachtwoorden is een aanzienlijke last en creëert frictie. Wat we zochten, was een oplossing die nog eenvoudiger was dan een gebruiker/wachtwoord-combinatie. Iets dat zo’n gebruiksgemak biedt, dat gebruikers wilden dat ze dit systeem hadden voor elke app waarvoor ze zich moeten authenticeren. Voor ons als organisatie is er nog een tweede voordeel: het versturen van SMS OTP is duur als je hoge volumes gebruikers hebt die talloze online diensten gebruiken. ”

Na het scannen van de markt voor een oplossing met een goede klantervaring die alle usability hindernissen voor hun klanten wegneemt, koos SD Worx voor TrustBuilder Mobile Authenticator. Het is een sterke authenticatie oplossing voor mobiele toestellen die ‘s werelds veiligste authenticatie methode combineert met de beste gebruikerservaring voor inloggen.

TrustBuilder Mobile Authenticator richt zich op de mobiele gebruiker die af wil van wachtwoorden en voegt sterke authenticatie toe, zowel voor mobiele als voor web-gebaseerde applicaties. Zodra gebruikers zich hebben aangemeld bij een applicatie, kunnen zij toegang krijgen tot die applicatie door een push notificatie naar hun smartphone te sturen. Een vingerafdruk of een PIN is voldoende om toegang te krijgen tot de applicatie. Als TrustBuilder Mobile Authenticator geïntegreerd wordt in een mobiele app, is zelfs de push notificatie niet nodig.

“Wat ons echt aantrok in TrustBuilder Mobile Authenticator was de gebruiksvriendelijkheid van de oplossing, plus de mogelijkheid om ze naadloos te integreren in onze eigen mobiele applicatie,” zegt Michael Custers. “Het is geweldig dat we toegang tot informatie en een gebruiksvriendelijke tool om die toegang te beveiligen kunnen combineren in één enkele applicatie. De integratie van TrustBuilder Mobile Authenticator in onze mobiele app SD Worx Assistant zal zeker helpen om de adoptie ervan te stimuleren. “Gebruikers van de SD Worx app krijgen een geïntegreerde oplossing en hoeven niet te switchen van de SD Worx app naar een authenticatie app of messaging app. Een Proof of Concept toonde aan hoe eenvoudig de integratie was en maakte de belofte waar van eenvoudige onboarding en authenticatie. “Onboarding naar een nieuwe applicatie is soms een gedoe,” zegt Gert Beeckmans. “Met TrustBuilder Mobile Authenticator is de hele flow intuïtief.”

SD Worx begint dit voorjaar met de uitrol van TrustBuilder Mobile Authenticator naar zijn 250.000 huidige app-gebruikers en hoopt tegen het einde van het jaar een miljoen gebruikers aan boord te hebben. Tegen die tijd zal SD Worx al zijn applicaties gebundeld hebben en gebruik maken van één enkel authenticatiemechanisme aan de achterkant, dat gebaseerd is op TrustBuilder.io Suite. “Omdat we al eerder met TrustBuilder werkten, was de keuze voor TrustBuilder Mobile Authenticator snel gemaakt. Daarnaast waren we erg gecharmeerd van de cryptografische oplossing en de sterke beveiliging eromheen. Het is duidelijk dat deze oplossing grondig is onderzocht,” aldus Gert Beeckmans.

“Ons werk met sectorleider SD Worx illustreert het groeiende belang van investeren in centrale oplossingen die de hele gebruikerservaring verbeteren en kritische informatie beveiligen,” zegt Frank Hamerlinck, CEO, TrustBuilder. “Vereenvoudigde en veilige Customer Identity and Access Management (CIAM) strategieën zijn nu belangrijker dan ooit tevoren, en we zijn er trots op dat we dit type leiders kunnen bijstaan in hun digitale groei. ”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This