Colt breidt samenwerking met IBM uit om de adoptie van edge computing te versnellen

31 maart 2021

Colt Technology Services, aanbieder van wereldwijde high-bandwidth connectiviteitsoplossingen, breidt de samenwerking met IBM uit en neemt de oplossing IBM Cloud Satellite op in het Colt edge computing-platform. Door de implementatieflexibiliteit van IBM Cloud Satellite te combineren met het edge-platform van Colt kunnen de klanten van Colt en IBM innovatie stimuleren met de snelheid, beveiliging en prestaties die nodig zijn om IBM Cloud aan de rand optimaal te benutten.

IBM Cloud Satellite biedt organisaties de mogelijkheid om IBM Cloud op een veilige wijze uit te breiden naar elke omgeving waarin hun workloads draaien. Op die manier kunnen zij een beroep doen op consistente en veilige clouddiensten voor toepassingen als AI, cybersecurity en automatisering. Het maakt daarbij niet uit of hun workloads zich in een publieke of private cloud, op locatie of aan de rand van het netwerk bevinden.

Uitgangspunt voor nieuwe AI-, 5G- en IoT-toepassingen

Colt en IBM gaat met deze basis als uitgangspunt voor hun klanten nieuwe AI-, 5G- en IoT-toepassingen ontwikkelen die om lage latency vragen. Deze toepassingen kunnen op verschillende punten worden ingezet binnen het IQ Network van Colt, dat ruim 29.000 gebouwen en 900 datacenters omspant, op locatie bij klanten en aan de netwerkrand. De nauwe samenwerking tussen Colt en IBM, de on-demand netwerkservices en SD WAN-functionaliteit van Colt helpen bedrijven daarnaast met het bespoedigen van hun digitale transformatie.

Nauw samenwerkingsverband

Colt heeft recentelijk toegezegd dat het de samenwerkingen met cloud service providers (CSP’s) gaat verscherpen in het kader van zijn driejarenstrategie. Dit moet ervoor zorgen dat de uitrol van het IQ Network van Colt naadloos aansluit op de vraag van organisaties naar uitgebreide connectiviteit met de cloud.

Om de samenwerking kracht bij te zetten zal Colt gebruikmaken van een IBM-model voor de aanlevering van netwerkservices. Ook wordt er een beroep gedaan op de ondersteuning van IBM Global Business Services, een toonaangevende services integrator voor de telecomsector. Het doel is om voor naadloze aanlevering en integratie van netwerkservices te zorgen en de ontwikkeling van hun Virtual Networking-oplossingen te versnellen. Dit moet een einde maken aan de risico’s rond de migratie van bedrijfskritische applicaties van eindklanten naar de cloud, een ander gebied waarbinnen Colt en IBM hebben besloten om samen te werken.

Keri Gilder, CEO van Colt: “Ik kijk ernaar uit om onze relatie naar een hoger niveau te tillen door het beste van Colt naar IBM te brengen en omgekeerd. Dit vertegenwoordigt een kans om onze marktleidende connectiviteit te combineren met de technologie en consultancy van IBM om onze eindgebruikers van superieure oplossingen te voorzien. De combinatie van Dedicated Cloud Access (DCA) On Demand van Colt met de mogelijkheden van IBM stelt ons in staat om bedrijfskritische applicaties sneller dan ooit te transformeren en een nieuw hoofdstuk voor zakelijke IT in te luiden met 5G- en edge computing-oplossingen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This