Datacenter United behaalt het prestigieuze Tier IV-certificaat, uitgereikt door het Uptime Institute

30 maart 2021

Datacenter United, een portefeuillebedrijf van de infrastructuurinvesteerder TINC, heeft het prestigieuze Tier IV certificaat ontvangen van het Uptime Institute. Met dit certificaat kan Datacenter United bewijzen dat zij het enige datacenter in België zijn met de hoogste beveiligingsniveaus. Zelfs in Europa zijn er slechts enkele datacenters die deze hoogstaande service kunnen bieden.

Het in de VS gevestigde consultancy- en auditbedrijf Uptime Institute, heeft een internationaal geprezen classificatiesysteem opgezet dat de mate van gegarandeerde redundantie van een datacenter aangeeft. De serviceniveaus variëren van Tier I tot het ultieme Tier IV. Data geplaatst in een Tier IV gecertificeerde omgeving zorgt voor de meest optimale bescherming en biedt de hoogste garanties ten aanzien van de redundantie van uw data. Hoe hoger de garanties zijn voor de infrastructuur, hoe meer garanties er aan de eindgebruikers geboden kunnen worden. Dit is van groot belang voor de grotere cloud- en telecomproviders, maar ook voor bedrijven met een grote zichtbaarheid op de markt zoals e-commerce platforms, of bedrijven die met kritieke data werken zoals overheden, zorgverleners, banken en militairen. Platvormen platformen 

Als enige partij in België die dergelijke kwaliteit kan garanderen, zet Datacenter United de standaard op het hoogste niveau. Datacenter United biedt de juridische zekerheid, die voldoet aan de lokale wetgeving. Daarnaast kunnen de klanten genieten van de hoogst mogelijke garanties op vlak van continuïteit.

Belangrijk om België op de digitale kaart te zetten

“België bleef tot nu toe een blinde vlek op de geografische as tussen Amsterdam en Parijs wanneer het ging over Uptime Institute certificering. Met deze Tier IV certificering zetten we België en meer specifiek Antwerpen op de digitale kaart”, aldus Friso Haringsma, oprichter en CEO van Datacenter United.  

Covid-19 heeft datacenters een extra impuls gegeven. Er is een groeiende vraag naar extra bandbreedte en lokale IT-ruimtes worden steeds vaker uitbesteed aan derden. Bij Datacenter United is er daarom nog meer ruimte om uit te breiden. Op de huidige locatie is het mogelijk om de oppervlakte met nog eens 8.500 m² uit te breiden.

“Bij velen heerst de misvatting dat een Tier IV certificaat niet haalbaar is in België. Datacenter United bewijst het tegendeel met het behalen van dit certificaat. Het behalen van het Tier-IV certificaat met een doorgedreven focus op efficiëntie was een serieuze uitdaging maar samen met ons ervaren en zeer gemotiveerd team hebben we het onmogelijke bereikt” aldus een tevreden en trotse CTO Ogy Smet. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This