Onderzoek: Europese landen domineren de lijst van de best geschoolde gebruikers op het gebied van cyberbeveiliging

24 maart 2021

Nieuw onderzoek door NordVPN wijst uit dat, als het gaat om cybersecurityvaardigheden en -kennis, Europeanen het hoogst scoren, met Duitsland voorop. In de ranglijst van 21 landen zijn 9 van de top 10 Europees.

De bevindingen zijn gebaseerd op 48.063 respondenten over de hele wereld, die de Nationale Privacy Test van NordVPN hebben afgelegd om hun persoonlijke prestaties op het gebied van cyberbeveiliging te leren kennen. Duitsers haalden de eerste plaats met 71,2 punten uit 100, terwijl Nederlanders tweede werden met 69,5 uit 100 en Zwitserland derde met 68,9 uit 100.

Het oude continent scoorde 66,2 punten, dat is 1 punt hoger dan het wereldgemiddelde. Verrassend genoeg haalden het VK en Italië de top 10 niet.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This