Cohabs brengt zijn boekhouding onder dak met Horus Software

19 maart 2021

Cohabs, een Belgische scale-up die co-living oplossingen aanbiedt in Brussel, Parijs en New York, doet voor zijn boekhouding een beroep op de diensten van Horus Software, een Belgische start-up die bedrijven en boekhouders helpt bij het beheren van hun boekhouding met behulp van software uitgerust met artificiële intelligentie (AI).

De co-living oplossingen van Cohabs richten zich voornamelijk tot jonge professionals die op zoek zijn naar een aangename en betaalbare woning met een deel leven in een gemeenschap en waar ze van kwalitatieve diensten kunnen genieten. Momenteel omvat het aanbod zo’n 700 kamers in meer dan 30 gebouwen. Cohabs is betrokken bij de volledige waardeketen: van de aankoop van de gebouwen en de renovatie tot de optimalisering van de ruimte, decoratie en het beheer. Qua mentaliteit en business approach zitten Cohabs en Horus op eenzelfde lijn. Deze twee snelgroeiende Belgische start-ups spreken dezelfde taal en hebben dezelfde ambities.

Beheerinterface voor klant

“Ons vorig boekhoudkantoor gebruikte een andere boekhoudsoftware en daarin had ik als klant geen beheerinterface”, vertelt François Samyn medeoprichter en CFO van Cohabs. “Ik had echter nood aan dashboards die ons een realtime overzicht geven en die we dagelijks kunnen gebruiken. Toen we in 2019 van boekhouder veranderden, stelde deze voor om met Horus te werken. Ik zag er onmiddellijk de meerwaarde van in.” De software van Horus is immers beschikbaar in twee versies: Horus Office is de tool voor accountants en de Falco app kunnen hun klanten gebruiken.

Eenvoudig, stabiel en veelbelovend

De software is eenvoudig en zeer intuïtief, maar ook stabiel en veelbelovend. “”De dynamiek van Horus kan ik wel appreciëren”, zegt François Samyn. “Het team heeft veel doorzettingsvermogen en aarzelt niet om tegen de stroom van andere oplossingen in te gaan. Je merkt aan alles dat Falco is ontworpen voor de klant of voor de business manager die op elk moment toegang heeft tot een gepersonaliseerde analyse met tabellen en cijfers. Zonder dat hij telkens zijn boekhouder hoeft te bellen. Bovendien vind ik de lay-out van userinterface en de dashboards erg mooi. Ik kan ze ook gemakkelijk integreren in een presentatie via een screenshot. De software evolueert continu, met regelmatig nieuwe functies.”

Betere beslissingen kunnen nemen

Doordat Cohabs een realtime zicht heeft op haar kasstroom, kan de jonge onderneming betere beslissingen nemen, zowel operationeel als voor de gebouwen die het in portefeuille heeft. De tabellen die Horus Software genereert, zijn een ander interessant werkinstrument. Als vastgoedonderneming heeft Cohabs veel uitstaande bankleningen en kan de scale-up op elk moment de correcte status van de schulden zien. Daarnaast maakt Cohabs ook regelmatig gebruik van de functie Falco waarmee een factuur kan worden opgezocht. “Wanneer een Property Manager naar een factuur vraagt voor bijvoorbeeld een garantie, kost het me maar een paar seconden en klikken om die te vinden. Ik hoeft hiervoor niet meer het gehele dossiers te raadplegen”, zegt François Samyn.

Twee werelden verzoenen

Cohabs heeft ook een Amerikaanse dochteronderneming. Voor die boekhouding gebruikt het QuickBooks. “Ik waardeer deze boekhoudsoftware, ook al is ze ingewikkelder”, zegt François Samyn. “Maar Horus moet hiervoor niet onderdoen. Ik zou zo ver willen gaan om Horus te vergelijken met QuickBooks in termen van kracht, eenvoud en ambitie. Horus heeft alle kenmerken van een grote speler. Weinig boekhoudsoftwarepakketten bieden zoveel macht aan klanten van boekhouders.”

“Dat is precies ons doel,” concludeert Benjamin Tailleur, Product Marketing Manager bij Horus. “We willen de twee werelden met elkaar verzoenen. De accountant heeft zijn eigen deadlines, denk maar aan de driemaandelijkse btw-aangifte. Terwijl de ondernemer elke dag beslissingen moet nemen en zijn financiële situatie dus van dag tot dag moet kunnen beheren, zonder telkens een beroep te hoeven doen op zijn accountant.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This