Acronis neemt Synapsys over

19 maart 2021

Acronis, actief op het gebied van cyberbescherming, heeft de overname bekendgemaakt van haar jarenlange partner Synapsys, gevestigd in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en gespecialiseerd in het distribueren van cyberbeschermingsoplossingen van Acronis via het kanaal van serviceproviders. Dit is de meest recente actie van Acronis in het kader van de plannen om sneller te groeien en al de vierde overname in het afgelopen anderhalf jaar.

Synapsys is een channel-gerichte groep bedrijven die cyberbeschermingsoplossingen van Acronis levert aan duizenden klanten via een netwerk van subdistributeurs, resellers en Managed Service Providers (MSP’s) in Zuid-Afrika, alsmede de rest van het continent. Synapsys bestaat uit twee bedrijven: Synapsys Systems (Proprietary) Limited, een gespecialiseerde softwaredistributeur en sinds 2003 officieel Acronis-distributeur voor de regio van oplossingen op locatie en Synapsys Distribution (Proprietary) Limited, dat de MSP-markt bedient met het serviceproviderplatform Acronis Cyber Cloud. 

“Synapsys is een vertrouwde en waardevolle partner die ons helpt bij het uitbouwen van de levering van onze cyberbeschermingsoplossingen aan organisaties verspreid over het hele Afrikaanse continent. Met deze overname krijgen klanten van Synapsys direct toegang tot onze technologie en ondersteuning”, aldus Serguei “SB” Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. “Daarnaast biedt Afrika strategische groeikansen voor Acronis en krijgen we met de overname van Synapsys een permanente aanwezigheid op het continent. De stap biedt voordelen voor Acronis, het Afrikaanse MSP-kanaal en de organisaties en gebruikers die hun workloads en systemen willen beschermen tegen het moderne bedreigingslandschap.”

De overname past perfect in het doorlopende Global/Local Initiative van Acronis, dat tot doel heeft de toegang tot de wereldwijde resources van het bedrijf in allerlei landen uit te breiden. Nu de vraag naar cloud- en managed services over de hele wereld toeneemt, creëert dat mogelijkheden voor serviceproviders die cyberbeschermingsoplossingen van Acronis leveren. Het Global/Local Initiative weerspiegelt de intentie van Acronis om dicht bij haar partners te blijven en hen te helpen groeien terwijl ze hun klanten beschermen tegen moderne bedreigingen.

Peter French, Managing Director van Synapsys, wordt nu General Manager van Acronis voor het Midden-Oosten en Afrika. Bij de aankondiging van vandaag verwees hij naar de unieke relatie die heeft geleid tot de overname. 

“Op geen enkele bedrijfskundeopleiding leer je dat je alles op één kaart moet zetten. Maar dat is precies wat we hebben gedaan bij Acronis en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad”, aldus French. “Onze specialisatie en ons partnergerichte ethos lopen parallel met de missie van Acronis, met name de overstap naar de cloud en de cyberbeschermingsbenadering van gegevensbeveiliging en digitale veiligheid. Deze transactie voelt als een natuurlijke voortzetting van deze jarenlange relatie. Samenwerkingsverbanden gaan over relaties en die gaan weer over mensen: wij kijken ernaar uit om MSP’s overal in Afrika te blijven ondersteunen met cyberbescherming voor het ecosysteem, maar dan als onderdeel van Acronis. Voormalige partners van Synapsys kunnen een nauwere relatie met Acronis verwachten, maar blijven samenwerken met hetzelfde kernteam waarmee ze over de jaren een vertrouwensband hebben opgebouwd.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This