Fortinet vernieuwt partnerprogramma Engage

16 maart 2021

Fortinet maakt vandaag bekend dat het verbeteringen heeft aangebracht in zijn partnerprogramma Fortinet Engage. Het biedt channel partners daarmee meer flexibiliteit en mogelijkheden voor het verhogen van hun omzet. De toevoeging van nieuwe gebruiksmodellen voor oplossingen als FortiSIEM en FortiEDR levert specifieke voordelen op voor cloud-partners. Fortinet introduceert daarnaast nieuwe partnerspecialisaties die op groeimarkten zijn gericht.

Organisaties worstelen momenteel met een hybride personeelsbestand, een sterk gedistribueerde netwerkinfrastructuur en de komst van allerhande nieuwe digitale innovaties. Ze merken dat het beveiligen van al hun omgevingen steeds lastiger wordt als ze het zonder passende technologie en een vertrouwde adviseur moeten stellen. Om channel partners te helpen om aan deze behoeften tegemoet te komen biedt het partnerprogramma Engage 2.0 met directe ingang:

  • Nieuwe gebruiksmodellen: Fortinet blijft met nieuwe manieren komen om managed security service providers (MSSP’s) en service providers in staat te stellen om nieuwe diensten op basis van de Fortinet Security Fabric te ontwikkelen en hun omzet te vergroten. Het introduceert daartoe nieuwe gebruiksmodellen voor FortiSIEM, FortiEDR, FortiClient, FortiSOAR, FortiAI en FortiDeceptor. Volgens Gartner zal ruim 90% van alle inkopers die in 2024 de beveiliging willen uitbesteden hun focus richten op diensten voor bedreigingsdetectie en incidentrespons. Steeds meer organisaties gaan op zoek naar flexibele gebruiksmodellen voor security-oplossingen. Fortinet introduceert daarom nieuwe manieren om zijn oplossingen voor endpoint-beveiliging af te nemen. MSSP’s en service providers kunnen op die manier nieuwe beveiligingsdiensten aanbieden die hun klanten snel en tegen lagere kosten kunnen inzetten.
  • Meer voordelen voor cloud-partners: Het partnerprogramma Engage bestaat uit drie niveaus: Integrator, MSSP en Cloud. Fortinet biedt cloud-partners de mogelijkheid om te profiteren van nieuwe go-to-marketstrategieën op basis van zijn Adaptive Cloud Security-oplossingen. MSSP-partners komen per direct in aanmerking voor het Engage Select Cloud Business Model. Dit voorziet in extra kortingen op de flexibele licentiemodellen van Fortinet, zoals BYOL en pay-as-you-go. Ze krijgen daarnaast toegang tot de clouddienst FortiCWP en het Fortinet Developer Network (FNDN). Deze nieuwe voordelen leveren kostenbesparingen op voor partners die hun door Fortinet ondersteunde clouddiensten voor cybersecurity willen uitbreiden.
  • Aanvullende specialisaties: Fortinet introduceert nieuwe specialisaties voor belangrijke groeigebieden, zoals Zero Trust Access, Operational Technology en Security Operations. Deze helpen partners om nieuwe expertise op te doen om zich bij huidige en potentiële klanten te profileren als vertrouwde partner die over alle kennis, diensten en technologieën beschikt die nodig zijn om in hun zakelijke behoeften te voorzien. Bestaande specialisaties van Fortinet zijn onder meer Secure SD-WAN, Data Center, Adaptive Cloud Security, LAN Edge en SD-Branch.
  • Bijgewerkte NSE-cursussen die aan de actuele compliance-eisen voldoen: Het aanbod van Network Security Expert-cursussen van Fortinet en zijn acht niveaus tellende certificeringsprogramma zijn gratis toegankelijk voor alle partners van Fortinet. Ze zijn bijgewerkt om hen in staat te stellen om aan nieuwe eisen van de wet- en regelgeving te voldoen.

Partner van Fortinet worden

Fortinet Engage 2.0 biedt partners de mogelijkheid om de expertise op te doen die nodig is om de belofte van digitale transformatie in te lossen. Dit aanpasbare programma is marktleidend qua winstgevendheid en voorziet in de training en infrastructuur die nodig zijn om de groei van partners een boost te geven. Er zijn flexibele mogelijkheden beschikbaar voor partners op drie niveaus: Integrator, MSSP of Cloud. Deze bieden hen diverse kansen om verschillende onderdelen van hun bedrijfsactiviteiten te doen groeien en specialisaties waarmee zij zich van de concurrentie kunnen onderscheiden. Meer informatie over de deelname aan Fortinet Engage 2.0 is hier beschikbaar. “Fortinet heeft zijn channel partners met succes in staat gesteld om hun omzet en dienstenaanbod te laten groeien met behulp van de Fortinet Security Fabric. Onze samenwerking met partners gaat echter verder dan technologieën die hun groei en winstgevendheid bevorderen. We hebben tot dusver uitmuntende feedback over ons partnerprogramma ontvangen. We blijven hier verbetering in aanbrengen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten en in te springen op digitale innovaties. Vandaag introduceren we verbeteringen die onze partners in staat stellen om meer voordelen te putten uit het partnerprogramma Engage en zich van de concurrentie te onderscheiden”, aldus John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet.

“Het afgelopen jaar bracht unieke uitdagingen op het gebied van cybersecurity met zich mee. De wereldwijde pandemie resulteerde in een forse toename van het aantal cyberaanvallen en hun snelheid en diversiteit. De coronacrisis heeft daarnaast de digitale transformatie en overstap naar de cloud in een stroomversnelling gebracht. Organisaties passen zich in sneltempo aan om op nieuwe manieren te kunnen opereren. Het partnerprogramma Fortinet Engage heeft ons in staat gesteld om optimaal te profiteren van de vakkundige ondersteuning van Fortinet en zijn innovatieve oplossingen, zoals Secure SD-WAN en de zero trust access van FortiNAC. Daarmee waren we in staat om in te springen op de veranderende behoeften van klanten en onze omzet te verhogen”, zegt Mark Oakton, directeur & consulting CISCO bij Infosec Partners.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This