HMS Networks introduceert industriële 5G router en starterkit

12 maart 2021

HMS Networks introduceert de eerste commercieel verkrijgbare industriële 5G router die is geoptimaliseerd voor industriële private netwerken. De Wireless Router 5G ondersteunt Ericsson Industry Connect 5G netwerken en zorgt ervoor dat gebruikers op hun eigen locatie aan de slag kunnen gaan met 5G. HMS levert ook een kant-en-klare starterkit voor het testen en evalueren van typisch industriële use cases.

Early adopters

De Wireless Router 5G is ontwikkeld door HMS Networks’ technologie-initiatief ‘HMS Labs’ en stelt early adopters van 5G in staat om de nieuwe technologie uit te proberen. Het is de eerste commercieel verkrijgbare industriële 5G router die is geoptimaliseerd voor private netwerken die voldoet aan de CE-conformiteitstest.

Met 5G in een fabriek profiteren gebruikers van een draadloos netwerk dat voldoet aan industriële eisen op het gebied van communicatiesnelheid en beveiliging – inclusief alle flexibiliteit die bij draadloos hoort.

De Wireless Router 5G is uitgebreid getest met de Ericsson Industry Connect 5G oplossing in standalone (SA) bedrijf met frequentieband n78. Het stelt gebruikers in staat om een robuuste mobiele verbinding te creëren in een industriële productieomgeving.

Met 4G en 5G mobiele technologieondersteuning is het een ideale communicatieoplossing voor automatisch gestuurde voertuigen, AGV’s en andere industriële machines.

Starterkit beschikbaar

HMS levert tevens een starterkit waarmee 5G en het opstarten van een netwerk met Ericsson Industry Connect kan worden geëvalueerd. De Starterkit bevat de Wireless Router 5G en twee industriële IO-Link sensoren die data versturen over het 5G netwerk. Hiermee kunnen gebruikers 5G in hun eigen omgeving uitproberen zonder dat ze zelf een applicatie vanaf scratch hoeven op te zetten.

De data van de sensoren zijn toegankelijk via de Modbus TCP en MQTT protocollen, evenals in het JSON-formaat. Er is ook een web gebaseerde demo beschikbaar om de sensordata over het 5G-netwerk in een gewone browser te tonen.

 “We zijn er trots op dat we steeds voorop lopen op het gebied van technologie en deze eerste commercieel verkrijgbare industriële 5G router is daar weer het bewijs van,” aldus Dr. Jens Jakobsen, Development Manager bij HMS Labs. “Met de Wireless Router 5G en de 5G Starterkit met IO-Link sensoren kunnen gebruikers eenvoudig met 5G aan de slag in een industriële omgeving en zo gebruik maken van een technologie die ongetwijfeld zeer voordelig zal uitpakken voor de industrie.”

In eerste instantie is de router alleen beschikbaar voor gebruikers van het Industry Connect systeem van Ericsson. Kwalificatie van verschillende andere infrastructuurproviders en telecomoperators is gaande.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This