Centralpoint lanceert Sport Vlaanderen naar kopgroep op vlak van mobiel werken

11 maart 2021

Sport Vlaanderen, de sportadministratie van de Vlaamse overheid, heeft geïnvesteerd in de vernieuwing van het laptop- en computerpark van al zijn werknemers. “Hierdoor zijn onze medewerkers mobieler en kunnen we onze missie – iedereen de kans geven om levenslang te sporten en te bewegen – nog beter realiseren”, vertelt Serge Lievens, Netwerk- en systeembeheerder bij Sport Vlaanderen. De gehele vernieuwingsoperatie werd in goede banen geleid door IT-reseller Centralpoint dat toestellen van Dell voorstelde.  

De 700 medewerkers van Sport Vlaanderen zitten verspreid over een vijftiental locaties met het hoofdbestuur in Brussel en 14 sportcentra die door zowel topsporters als recreanten en sportverenigingen worden gebruikt. “Onze mensen werkten voordien meestal op desktops. Nog voor de pandemie hadden we besloten om over te schakelen op laptops zodat er meer mensen van onze administratie konden thuiswerken. Bovendien was de hardware aan het eind van zijn levenscyclus gekomen”, vertelt Serge Lievens.  

Centralpoint met Dell 

Als onderdeel van de Vlaamse overheid is Sport Vlaanderen gebonden aan strenge aankooprichtlijnen voor overheidsopdrachten. Agentschappen mogen wel intekenen op bestaande raamcontracten van andere agentschappen. “We hebben ingetekend op een bestaand contract van CIPAL waarin Centralpoint de IT-partner was”, aldus Serge Lievens. Hij geeft aan dat de productspecificaties van de verschillende aanbieders vandaag de dag quasi identiek zijn en dat de geleverde support, het aanbod en de bedrijfszekerheid de doorslag hebben gegeven.  

De keuze viel op het voorstel van IT-reseller Centralpoint dat een vijftal Dell-modellen naar voor schoof. Hierop koos de ICT-dienst van Sport Vlaanderen er uiteindelijk drie waarbij gewicht en mobiliteit cruciaal waren: de Dell Latitude 5500, de compactere Dell Latitude 5300 en het 2-in-1 toestel Dell Latitude 7200. In totaal werden 352 laptops besteld waarvan bijna 80% Latitude 5500. Er werden eveneens 402 nieuwe 27”-beeldschermen van Dell besteld.  

Snelle uitrol ondanks pandemie   

Begin 2020 had Centralpoint met de ondersteuning van Dell Technologies een image uitgewerkt voor de pre-install van alle applicaties die Sport Vlaanderen gebruikt. Net toen de uitrol zou beginnen, kwam de pandemie opzetten. Serge Lievens: “Dat maakte de uitlevering iets ingewikkelder. Maar dankzij de zeer goede opvolging en inspanningen onze IT-reseller Centralpoint kon de uitlevering toch goed en vrij snel verlopen.” De levering verliep gefaseerd per sportcentrum. Half mei leverde Centralpoint de eerste toestellen en eind juni had iedereen zijn nieuwe laptop ontvangen.  

“We blikken heel tevreden terug op deze succesvolle samenwerking. De 700 medewerkers van Sport Vlaanderen zijn nu uitgerust met de laatste apparatuur. Zo kunnen ze zich focussen op hun missie: mensen aan het sporten krijgen,” voegt Alexander Goes, Country Manager bij Centralpoint België toe.  

Tevreden medewerkers 

 Voor de medewerkers is dit een grote sprong voorwaarts. Niet alleen kunnen ze nu op een heel performant toestel werken, maar hebben ze nu ook de mogelijkheid om thuis te werken. Dit verhoogt de efficiëntie en de tevredenheid van de medewerkers. Ook voor het eigen IT-team zijn deze nieuwe Dell-toestellen en ondersteuning door Centralpoint een verademing. “Het beheer is vereenvoudigd waardoor wij meer tijd kunnen spenderen aan oplossingen die onze missie helpen te verwezenlijken”, besluit Serge Lievens. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This